Bra genrep – 1-1 mot Hansa/Hoburg

Dagens match blir en ganska trevlig historia. Smånätt spel och inget tjafs. Första halvleken är ganska jämn. Hansa har någon procent mer bollinnehav men Kappelshamn har chanserna. Bland annat har Pablo ett friläge till höger i straffområdet. Bästa chansen har Adde som helt fri vid straffpunkten får ett volleyläge. Istället för att dundra in den i mål förpassades bollen till Ica Maxis parkering. Allt för att ta det säkra före det osäkra och riskera en kontring. Få misstag, bra kombinationer och fart till trots så var ställningen 0-0 i paus.
Andra halvlek startas väldigt trögt och lojt av Kappelshamn. Det mesta går fel och efter cirka femton minuter kommer baklängesmålet. En hörna rensas undan men bollen blir kvar i Hansas ägo. Efter pass i sidled avlossas ett skott som sitter hårt i nättaket. Detta väcker kappelshamnarna. Mittendelen av andra halvlek äger vi KIK helt. Bland annat skapas ett friläge och ett ribbskott inom en minut. Kvitteringen kommer på den sämsta chansen. Tony skjuter ett skott från vänster i straffområdet och målvakten lyckades på något sätt släppa in det vid första stolpen. Efter detta skapas ännu fler chanser och frilägen. Vi har dock förgjordat svårt att missa målvakten som oftare blir träffad än räddar.
Matchen slutar 1-1 med mersmak. Eric gör det väldigt bra i rollen som forward. Alla övriga ska också ha beröm för en väl genomförd match. Protokollföraren Adam instämmer: ” Vinst hade varit mer rättvist, men målen ska göras. Alla spelade bra.”

Träningsmatch lördag 13 april Kappelshamns IK-IF Hansa/Hoburg 1-1 (0-0)

Rävhagens Konstgräs kl 10.00
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Andersson, MB Mikael Öhman, VB Tony Lindström – HMF Fredrik Bäck, MMF Andreas Nilsson ©, MMF Patrik Westerlund, VMF David Söderberg– HF Eric Darolf, VF Gildo Turato – Avb Johan Carlén, Henrik Jansson, Jesper Ryftenius
Målen 0-1 57; 1-1 Tony 65