Konstig förlust

Nog för att det mesta kan hända i en fotbollsmatch, men torsdagkvällens bortamöte i Traume mot Visby AIK i div 6 tar nog ändå priset. Vårt B-lag lyckas förlora en match som normalt sett ger en klar seger. Direkt efter avspark står vi still och VAIK rinner igenom och gör 1-0. Två minuter senare slår hemmalaget en frispark direkt i mål, innan våra spelare riktigt fattat att en frispark går direkt om det inte begärs nio meters avstånd. Efter en knapp halvtimme står det 3-0 efter att försvaret inte hänger med efter en målvaktsretur. Men Hangvar/Kappelshamn kommer igen och gör två fina mål i slutet av halvleken.
Första halvlek präglas av flera goda chanser och mest bollinnehav för bortalaget, medan hemmalaget har fem skott på mål, varav tre går in!
Matchbilden är liknande under större delen av andra halvlek. Efter en kvart får hemmalaget en straff som innebär 4-2. Två minuter senare får HSK/KIK en straff som vår bäste spelare i matchen Andreas Weinerbrandt snyggt placerar till vänster om målvakten. Då känns det som att vi ännu har god chans att vända matchen. Tyvärr råkar vi dryga tio minuter senare på ett nytt baklängesmål på frispark. Därefter skapas nog sex-sju chanser att få in bolluslingen bakom VAIK-keepern. Vid ett par tillfällen stoppas bollen genom suveräna målvaktsräddningar, i övriga fall går bollen strax utanför målramen eller landar på någon kroppsdel hos motståndaren.
Rättvisa och fotboll hör inte alltid ihop – nu är det bara att ta revansch på söndag mot samma lag hemma på Snäckersvallen – serien vänder nämligen nu.
Förutom nämnde Andreas ska David Söderberg, Johan Engström och Fredrik Johansson ha en eloge för en bra insatser.

Div 6 tisdag 28 maj Visby AIK C-Hangvar/Kappelshamn B 5-3 (3-2)
Traume kl 19.00 Publik 5 Domare Oskar Olsson
MV Nils Ingelmark – HB Martin Sanders, MB Mikael Öhman, MB Marcus Tidblom*, VB Andreas Weinerbrandt*– HMF Kristian Björklund*, MMF Tobias Bogren*, MMF Thage Söderdahl ©, VMF David Söderberg – HF Sigurd Johansson*, VF Andreas Larsson* – Avb Johan Engström*, Fredrik Johansson*, Emil Pettersson*, Elias Bogren*
Målen 1-0 1; 2-0 (frispark) 3; 3-0 27; 3-1 Marcus (frispark, Andreas L) 41; 3-2 Sigurd (Fredrik) 43; 2-4 (straff) 59; 3-4 Andreas W (straff, Andreas L) 61; 3-5 (frispark) 74