Stark bortaseger mot serietvåan

Ett vingklippt Kappelshamn kom till spel mot ett än mer manfallet Dalhem. Första minuterna var bra och det enkla spelet var dominerande. För den oinvigde var det oklart om det var fotboll eller pärk som spelades. Kappelshamns ledning kvitterades innan paus. Till slut drog de grönsvarta det längsta strået och kunde stoltsera med en efterlängtad 3-1-vinst när slutsignalen ljöd.Efter lite rannsakande och en titt i spegeln är det ett rappare och bättre kämpande Kappelshamn som äntrar planen. Laget tar direkt tag i taktpinnen med tillhörande bollinnehav och några ströchanser skapas.  Efter cirka kvarten spelad jämnas spelet utan att kvaliteten ökades. Detta till trots hittar Danne fram med en pass till Mattias som behärskat kan sätta bollen i mål. Kappelshamn behärskar allt som hände på planen . Då får Dalhem ett inkast. Detta kastas långt, boxas ut men kommer tillbaka. Markeringen har upphört och en friställd dalhemspelare kan kvittera.
Kappelshamn är inte helt nöjt med 1-1 och går för vinst. En kvart in i andra halvlek ökar Danne på ledningen. Efter skärpassning från Tony blir Danne fri och dunkar upp bollen i nättaket. Efter detta skapar de grönsvarta många bra lägen, men inget som resulterar. Dalhem sticker på emellanåt, men varje försök till kvittering avvärjs. Det blir dock ett mål till på en ickechans. En långboll ska rensas av målvakten som dock får snedträff. Bollen går ut mot sidlinjen där en jagande Danne hinner upp den. Något mindre graciöst än Zlatan men – ändå vackert – skjuter Danne bollen mot och i ett tomt mål med en snygg piruettspark. Det är det enda riktigt vackra i denna match.
Det är inte en snygg, inte en underhållande men ack så härlig match som ger tre välbehövliga poäng. För första gången tilldelas hatten en spelare i de bakre leden – i form av en för dagen näst intill felfri Micke Öhman

Div 5 torsdag 30 maj Dalhems IF B-Kappelshamns IK 1-3 (1-1)
Dalhems IP kl 19.00 Publik 25 Domare Anton Henziger
MV Rikard Holmström – HB Tony Lindström, MB Mikael Öhman, MB Mats Pettersson ©, VB, VB David Söderberg – HMF Jesper Forsman, MMF Andreas Nilsson, MMF Patrik Westerlund, VMF Gildo Turato– HF Mattias Andersson, VF Daniel Boman – Avb Niklas Karlsson, Adam Weijmers