Två utvisningar knäckte KIK

Efter en bra inledning av serien är Kappelshamn nere på jorden igen. I den tredje omgången drar vi det kortaste strået i norrderbyt mot Graip. Slitegänget avgår med en 3-0-seger och frågan är hur man ska kunna förklara bort de siffrorna? Men det går faktiskt.
Första halvlek är en kamp med visst övertag från vårt håll. Vi skapar chanserna och Graip har inget som liknar en målchans förrän i slutminuterna.
I den 43:e minuten får Johan Carlén sitt andra gula kort och därmed är det färdigspelat för i afton. Den första varningen är felaktig då vi skulle haft en frispark i momentet innan då Johan själv blir nersparkad. 0-0 i halvtid med mersmak åt vårt håll. Graip tar dock tag i taktpinnen direkt i andra halvlek och vi får mer och mer börja inrikta oss på försvarsspel. Men klockan hinner rinna iväg till den 60:e spelminuten innan Graip hittar rätt med sitt första skott inom målramen som Rille får sträcka ut och göra en kalasräddning på. Därefter bombar Graip på rätt friskt och ser till att hålla både Rille och hela försvaret med jobb.
Sen har vi det där med matchens sista tio minuter som i väldigt hög utsträckning har varit lagets akilleshäl under de senaste säsongerna. Även denna gång blev dessa tio minuter avgörande. I den 79:e minuten hittar en boll fram centralt på en frispelad graipare som kan lirka in bollen i ena hörnet. Målet borde ha underkänts för offside då Mats – som siste spelare – lyfter upp och får målgöraren bakom sig, alltså i offsideposition – i momentet innan passningen slås. Men en domare utan hjälp av assisterande linjemän kan av förklarliga skäl inte hinna med i bedömningen i alla situationer och tyvärr resulterar det i vissa fall i baklängesmål.
I 86:e minuten får vi ytterligare en spelare förpassad till omklädningsrummet. Henke får rött kort för en målchansutvisning. Inte mycket att säga om – då vilken spelare som helst antagligen hade gjort samma sak för att freda sitt mål.
Men en olycka kommer sällan ensam. Minuten efter gör Graip 2-0 på en frisparksretur och där vi återigen blir bortdömda. Detta mål var en ännu klarare offside. Backlinjen lyfter innan frisparken avlossas och ställer 3-4 spelare i offsideposition, varpå en av dessa tofflar in returen på Rilles giftiga räddning.
Med två man kort blir det större ytor att operera på och Graip utnyttjar detta genom att spika igen med ytterligare ett mål i matchens sista minut.
Tycker inte vi ska hänga läpp alltför mycket då det var olyckliga omständigheter som gjorde att förlustnollan spräcktes. Vi föll med flaggan i topp som det brukar heta.
På spelarfronten höll Rille oss kvar i matchen länge och väl och bland aktörerna längre upp i banan slet Limpan som vanligt och fick också priset som ”matchens lirare”.

Div 5 lördag 27 april IK Graip-Kappelshamns IK 3-0 (0-0)
Slite Konstgräs kl 19.00 Publik 25 Domare Anton Henziger
MV Rikard Holmström – HB Tony Lindström ,MB Mats Pettersson ©, MB Mattias Andersson, VB Johan Carlén – HMF Eric Darolf, MMF Patrik Westerlund, MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Niklas Karlsson, VF Daniel Boman – Avbytare: Henrik Jansson, Pablo Valenzuela, Håkan Sandström
Målen: 1-0 79, 2-0 87, 3-0 90