Ledning 3-1 men bara en poäng!

Det blev delad pott i hemmamatchen mot När/Hemse. Sett över hela matchen får resultatet anses som rättvist även om det är surt att tappa en 3-1-ledning med bara kvarten kvar att spela.
Matchen börjar försiktigt ungefär som två boxare som lufsar omkring i inledningsronderna för att ”känna” på varandra. Men det tar bara fem minuter innan bortalaget tar ledningen. Vi missar en brytning tjugo meter från målet där motståndaren snabbt petar bollen i sidled till en medspelare som drar till direkt och bollen går i en snygg båge över Rille och landar i dennes vänstra kryss. Väldigt snarlikt det mål som sänkte oss hemma mot Hansa/Hoburg. Tror att bolluslingen dessutom satt i samma maska.
När/Hemse har även 0-2 inne, men Rille krafsar undan bollen trots att den passerat mållinjen. Domaren står dock alltför långt bort från händelsernas centrum för att kunna uppfatta att bollen är inne. Tack för det!
Den sista kvarten svänger spelet över till vår fördel. Vi får press högre upp i banan, men de där riktigt glödheta chanserna vill ändå inte infinna sig.
När andra halvlek kommer igång fortsätter vi med ett frejdigt och vägvinnande spel. I det läget har vi gjort en del omplaceringar i laget. Det innebär att David som börjat som högerback kommer högre upp för att få utrymme för sin snabbhet, vilket vi vill dra nytta av mot När/Hemses något stabbiga backlinje. Det visar sig vara ett klokt drag. Mittfältsmotorn Adde hittar rätt med en genomskärare som totalt frispelar David som enkelt kan placera in kvitteringen. Proceduren upprepas bara två minuter senare och som om det inte var nog fullbordar David sitt äkta hat-trick – denna gång framspelad av Adam.
Men säg den glädje som varar för evigt. N/H reducerar med kvarten kvar på en frispark som får krutas in i nättaket från tjugo meter. Sen kom det som varit Kappelshamns svaga punkt i flera års tid – detta med matchens sista tio minuter samt fasta situationer. Med åtta minuter kvar på matchuret singlar en frispark från höger ner i straffområdet där en motståndare får nicka in kvitteringen. Suck!!! Mönstret upprepar sig som så många gånger förut.
Sammantaget är det dock en jämn match och rättvis poängfördelning. Matchens lirare och innehavare av ”hatten” blir naturligtvis tremålsskytten David som dessutom går upp i ledningen i den interna skytteligan med fem mål. Även Mats ska ha ett omnämnande för en kämpainsats.

Div 5 torsdag 20 juni Kappelshamns IK-När/Hemse 3-3 (0-1)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 20 Domare Andreas Löfkvist
MV Rikard Holmström – HB David Söderberg, MB Mikael Öhman, MB Mats Pettersson ©, VB Tony Lindström – HMF Eric Darolf, MMF Andreas Nilsson, MMF Patrik Westerlund, VMF Fredrik Bäck – HF Mattias Andersson, VF Peter Olofsson – Avb Simon Rondahl, Adam Weijmers, Gildo Turato
Målen 0-1 5; 1-1 David (Andreas) 51; 2-1 David (Andreas) 53; 3-1 David (Adam) 65; 3-2 74; 82 3-3