Ännu en korpförlust!

I onsdagkvällens uppskjutna match i korpens div 1 mötte KIK Motståndarna. Tyvärr lyckades KIK inte få med sig någon poäng. Förlust med 1-2 och det var inte orättvist, men det fanns flera ljusglimtar.  Mot ett överraskande bra motstånd höll vi ändå spelet väl uppe, men skapade alldeles för få målchanser och hade nog bara tre skott på mål under hela matchen.
Under en tajt första halvlek med ett böljande spel fram och tillbaka har KIK en nick i stolpen och Motståndarna några riktigt giftiga avslut som den suveränt duktiga målvakten debuterande kappelshamnsmålvakten Alexander Hedberg elegant avstyr.
Under den andra halvleken tappar KIK det mer konstruktiva kortpassningsspelet och det blir mer långbollande som egentligen inte passar våra spelare. Under ett par olycksaliga minuter gör Motståndarna två mål efter en blandning av flyt och dåligt försvarsspel. Men när Jörgen Gräs drar på ett skott som går stolpe in tänds åter hoppet om poäng. Tyvärr återstår då bara två minuter av matchen och Kappelshamn hinner inte kvittera.
Sommarboende 17-årige västeråshandbollskillen Jakob Brodin ska ha en eloge för en bra insats i det grönsvarta gänget, liksom hans jämnårige comebackande mittfältkompis Oskar Pettersson. Vi behöver lite unga friska ben i laget och duktige målisen Alexander kan säkert framöver tillföra energi som utespelare, när vi får tillbaka skadade målvakter inför resten av korpsäsongen. Höstomgången startar den 12 augusti.
Korpen herrar div 1 onsdag 19 juni Motståndarna-Kappelshamns IK 2-1 (0-0)
Annelund 18.30 Domare Johan Larsson
MV Alexander Hedberg – Backar Magnus Boman, Roland Pettersson ©, Jörgen Gräsman, Mattias Rödén, Mittfältare Johanna Stenström, Oskar Pettersson, Jakob Brodin, Daniel Nilsson – Anfallare Jakob Hägbom, Petter Höök, Berra Sandström
Målen 1-0 32; 2-0 33; 2-1 48