Snöplig uddamålsförlust igen!

I lördags föll KIK med 0-1 borta i Levide. Nu när serien vänt möts vi igen på Snäckersvallen. Och på nytt blir det en uddamålsförlust, nu med 1-2. Det snöpliga är att vi hade 2-2 inne, men av någon outgrundlig anledning blir målskytten Nicke avvinkad för offside – fast han hade två Levide-backar framför sej när han ryckte ifrån motståndarna och fri med målvakten kunde placera bollen innanför stolpen.
Spelmässigt äger kanske Levide mest boll, men chansmässigt är det Kappelshamn som dominerar. Under första halvlek skapar egentligen bortaspelarna bara ett par chanser som Mattias i målet med bravur räddar. Men dom får ändå ett mål på en väldigt hårt dömd straff efter en förseelse på straffområdeslinjen. Mattias har fingrarna på bollen, men lyckas in tippa den över mål.
Under andra halvlek jämnar spelet ut sig något och även målchanserna, men inget händer förrän med kvarten kvar att spela, då Levide kan göra 0-2 efter ett misstag i KIK:s försvarsspel. Men skam den som ger sig – nu sätter KIK tryck mot bortamålet. Det lönar sig – Levide drar på sig en straff, sedan Limpan rutinerat hållit i bollen länge i motståndarna straffområde. Han sätter själv straffen säkert i nättaket och Kappelshamn fortsätter pressen för kvittering. Men som sagt – kvitteringen döms felaktigt bort och vi får notera noll poäng igen i protokollet.
Många bra spelarinsatser gjordes. Mattias var riktigt giftig i mål, mittlåset Matte/Patrik stabila och säkra, centrala mittfältet Limpan Micke kämpade och vann boll och även övriga grönsvarta svarade för ett klart godkänt matcharbete.

Div 5 torsdag 4 juli Kappelshamns IK- Levide IF 1-2 (0-1)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 20 Domare Bengt Björnlund
MV Mattias Andersson – HB Adam Weijmers, MB Patrik Westerlund, MB Mats Pettersson ©, VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Mikael Öhman, MMF Johan Lindberg, VMF Eric Darolf – HF David Söderberg, VF Peter Olofsson – Avb Håkan Sandström, Simon Rondahl
Mål 0-1 straff 42; 0-2 75; 1-2 Johan (straff, Johan) 82