Svackan fortsätter!

Så har vår varningsavstängde Mikael Öhman satt som rubrik på den krönika har skrivit om sista matchen i femman före sommaruppehållet. Här kommer Mickes rapport: Det blev ytterligare en förlust i den sista matchen innan sommaruppehållet. Denna gång med 1-4 mot suderkonstellationen När/Hemse. När visade sig från sin bästa sida denna julilördag, solsken, varmt och en välklippt, fläckvis grön plan – med andra ord perfekta förutsättningar för att knipa säsongens blott fjärde vinst. Dock får jag motvilligt erkänna att det enda positiva denna eftermiddag var vädret.
Matchinledningen är väldigt snarlik de senaste två matcherna mot Levide, där motståndarna har boll och får styra spelet, men utan att komma till särskilt farliga lägen och Kappelshamn har sin vana trogen svårt att kunna ”få fast” bollen på motståndarnas planhalva för att kunna etablera spel. Trots detta är det bortalaget som får matchens första riktigt farliga målchans, när nyförvärvet för dagen – en av KIK:s klassiska ”campingvärvningar – David Berling kastar ett långt inkast över motståndarnas backlinje och friställer Peter, men tyvärr är hans lobb lite för hård och vi får se bollen segla över ribban. Strax efter detta får hemmalaget en hörna som vi i förstaläget får bort, men som ”rinner ut” till en hemmaspelare som kan lyfta in bollen i ”boxen” igen – rakt på en omarkerad spelare – tillika deras bästa spelare och han gör inga misstag. Han sätter en säker nick i mål, 1-0 till När/Hemse i matchminut 13.
Efter detta är det ställningskrig lagen emellan, utan riktigt heta målchanser. Lite distansskott och halvchanser för båda lagen, men som inte resulterar i någonting. Det positiva är att vi lyfter oss några snäpp och jämnar ut spelet. Det dröjer ända till den 44:e minuten innan det ska hetta till riktigt, och denna gång är det Limpan som lägger en fantastisk frispark i ribban. Bollen studsar ut, men ingen av Kappelshamns spelare hinner fram. En riktigt vass frispark som förtjänade ett bättre öde!
Andra halvlek inleder vi väldigt piggt och skapar en hel del bra chanser. Bland annat blir Limpan fri efter att David S slagit ett långt inlägg förbi alla spelare till Limpan som står fri vid bortre stolpen, men tyvärr så räddar målvakten. I den åttonde minuten är det dags att få utdelning, Limpan bröstar bak en boll till Jeppa, som trycker till ett skott, strax utanför straffområdet, som på vägen touchar en motståndare och seglar in otagbart i målvaktens högra hörn! Utjämnat till 1-1 och Jeppas första mål i KIK-tröjan. Säg den glädje som varar. En stund efter vår kvittering tar När/Hemse åter ledningen. Denna gång efter slarv på egen planhalva, som resulterar i att en hemmaspelare får ett friläge – som han förvaltar på ett ytterst behärskat sätt – och rullar säkert in 2-1 i hemmalagets favör. Efter detta försöker vi jaga en kvittering, men som så många gånger förr resulterar detta i att det rullar in två mål till i baken. Det första är ett inlägg som Matte boxar, men bollen får en konstig båge och letar sig in i bortre burgaveln. Det sista målet föregås av en individuell prestation av en hemmaspelare – han drar en back och placerar säkert in slutresultatet 4-1 till När/Hemse. Det närmaste vi kommer ”tvåan” är när David S är fri, men inte får till avslutet. Ytterligare en hedersam förlust i bagaget …
Analys Vi orkar spela jämnt och stå upp bra i cirka 60-70 minuter, men sedan märks det att vi tröttnar. Det blir många felbeslut och vi orkar inte ta jobbet som krävs för att vinna matcher. Vi orkar helt enkelt inte en hel match med bara två avbytare. Det underlättar inte att dagens nyförvärv David B får utgå efter 20 minuter, skadad, då blir det tufft. Dock är det positivt att vi är spelmässigt jämna med motståndarna och skapar en del chanser. Med lite fler avbytare och lite mer flyt ska vi nog kunna knipa lite fler poäng under hösten. En stor eloge till hela laget som ändå krigar på, trots tunt med folk. Extra plus till mittbackarna Adde och Patrik samt innermittfältarna Eric och Limpan som får kriga ordentligt då När/Hemse har tre centrala innermittfältare.”Hatten” går till Eric.
 
Div 5 lördag 6 juli När/Hemse-Kappelshamns IK 4-1 (1-0)
Närvallen kl 15.00 Publik 33 Domare: Magnus Jonsson
MV Mattias Andersson – HB Adam Weijmers, MB Andreas Nilsson, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF Simon Rondahl, MMF Johan Lindberg ©, MMF Eric Darolf, VMF David Söderberg – HF Peter Olofsson VF David Berling – Avb Jesper Ryftenius och Albin Norqvist
Mål: 1-0 13; 1-1 Jesper (Johan) 53; 2-1 61; 3-1 77; 4-1 79
Byten 30 JR in DB ut; 46 AN in SR ut; 65 SR in AN ut 75 AN in JR ut in; 85 JR in SR ut
Matchens KIK-lirare Eric Darolf