Tre poäng smakar gott!

Även denna lördag den 14 september bjöd på suveränt sensommarväder. Det blev inte sämre av att Hansavallen i Havdhem kunde bjuda på en härligt grön gräsmatta som gjord för att spela bra fotboll på. Och bra fotboll blev det. Hansa/Hoburgs smånätta passningsspel mot Kappelshamns hårt arbetande kämpafotboll. Våra grabbar bestämde sig för redan från början att visa var skåpet ska stå. KIK kom rätt in i matchen. Spelarna stod rätt, sprang rätt, kom först in i närkamperna och hittade fram med rätt passningar. H/H fick inte en lugn stund och fick inte stora möjligheter att bygga upp något eget spel. Men det ville inte bli några riktigt heta chanser åt något håll. Närmast var Mattias som i den 17:e minuten blev helt frispelad, men målvakten hann ner för att täcka skottet.
Ledningsmålet kommer dock. Efter knappa halvtimmen springer Nicke sig loss på högerkanten och får in ett långt svepande inlägg på bortre stolpen där Limpan uppenbarar sig och placerar in bollen i målvaktens vänstra hörn.
Kappelshamn fortsätter att trumma på och fem minuter före halvtidsvilan kommer även tvåan. Rickard Berggren, som gör comeback efter två års frånvaro, springer rätt igenom H/H:s försvarsmur på en hörna och skjuter in tvåan med en kanonträff – med pannan! Som klippt och skuret ur skolboken. Strax före halvtidsvilan är det sånär dags för trean. Nicke blir frispelad till höger i straffområdet, får inte den perfekta skottvinkeln och väljer att passa snett inåt och bakåt till Gildo. Han får i sitt friläge ner målvakten på marken men får sedan inte upp bollen tillräckligt högt för att den skulle hamna utom räckhåll för keepern.
0-3 i det läget och det hade kunnat bli en behaglig resa i den andra halvleken. Nu kommer emellertid H/H tillbaka i den andra halvan och får en straff tilldelad efter en märklig situation, där bollen hittar en hand. Straffen omsätts till 1-2 och därmed blir det nerv i matchen igen.
Under de första femton minuterna äger hemmalaget bollen och får tillbaka KIK i försvarsställning på vår planhalva. Men vår defensiv fungerar utmärkt och H/H kommer aldrig till några större chanser. Halvvägs in på halvleken är det vår tur att tilldömas en straffspark. Trist nog hamnar straffen strax utanför målet. Resten av matchen bjuder på ett ordentligt ställningskrig. Hansa/Hoburg vill ha bollen för att kunna få in kvitteringen, men möts av vårt stabila försvar som snabbt ställer om till kontring. Vi får flera klara chanser mot slutet. Resultatet står sig dock matchen ut och vi kan åka hem med en 1-2-seger.
Detta är en gedigen laginsats från början till slut. Rille agerar föredömligt i målet, backlinjen med Rickard B, Mats, Patrik och Johan C spelar dyrkfritt och man är aldrig orolig för att de ska släppa igenom motståndarna. Mittfältet med Nicke, Bäck, Limpan och Adam vinner sin match i matchen. Vi kan notera att det känns som om vi vunnit tillbaka mittfältet överhuvudtaget sedan Bäck tagit plats bredvid Limpan centralt på mittfältet. Båda dessa löpvilliga arbetsmyror ger ju aldrig motståndarna en chans att bygga upp något vettigt anfallsspel Det avspeglar sig också i att vårt centrala mittlås med Mats och Patrik får en lugnare arbetsmiljö, där de får utlopp för sin kreativitet. Mats med sin intensitet och Patrik med sin förmåga att lugna ner trängda situationer och komma med en förlösande passning. När laget dessutom balanseras upp av en teknisk kreatör som Nicke på högerkanten och en bollvinnare som Adam på vänsterkanten, eller alternativt en stark djupledsspelare som David – ja, då måste motståndarna hitta ett vapen som är snäppet bättre för att vinna den matchen. Kan vi sedan minska antalet insläppta mål via fasta situationer och samtidigt täppa till under matchens sista tio minuter – ja, då är vi helt plötsligt med i racet igen. Vi kan dock inte längre nå kvalplatsen så nu får vi avsluta säsongen snyggt med tre segrar och komma igen med nya friska tag till 2014.
Avslutningsvis ska det nämnas att Nicke fick priset som matchens lirare och det finns det all förståelse för. Han hade en egen show ute på sin kant där han dyrkade upp H/H:s försvar den ena gången efter den andra med perfekta dribblingar och lika perfekta inlägg som bland annat var upphov till våra båda mål. Det hjälpte inte att H/H hade två man klängande på Nicke vid ett flertal tillfällen; då tog han bara till plan B och vips var han av med H/H:s häftplåster. Sånt här vill vi se mycket av.

Div 5 lördag 14 september IF Hansa/Hoburg-Kappelshamns IK 1-2 (0-2)
Hansavallen kl 15.00 Publik 40 Domare Mikael Waktel Assisterande Jakob Norström o Nils-Eric Folebo-Lundberg

MV Rikard Holmström – HB Rickard Berggren, MB Mats Pettersson ©, Patrik Westerlund, VB Johan Carlén – HMF Niklas Karlsson, MMF Johan Lindberg, MMF Fredrik Bäck, VMF Adam Weijmers – HF Mattias Andersson, VF David Söderberg – Avb Jesper Ryftenius, Gildo Turato
Målen 0-1 Johan L (Niklas) 28, 0-2 Rickard B (Niklas) 40, 1-2 47 straff