Nu är det vår och kulan i luften!

Nisse Janssons matchrapport: Årets första träningsmatch bjud på strålande fotbollsväder. Matchen mot Fardhem Garda kan vi däremot glömma bort snarast möjligt. Det blir 0-9 i baken efter 0-2 i halvtid. Vi ska inte bryta ihop i en masspsykos utan snarare konstatera att förutsättningarna för vårt vidkommande inte var till vår fördel. Med tio man på sjuk/skadelistan samt ytterligare sex, åtta spelare borta på andra uppdrag blir det en aning rumphugget. Vi får skrapa ihop vad vi kan . Och med hjälp av fem spelare från nya samarbetspartner Fårösunds GoIK kan vi åtminstone mönstra upp fjorton man till denna föreställning. I matchen som sådan hänger vi bra med de första 20 minuterna, men när F/G får göra 0-1 på ett missriktat inlägg från 40 meter som dalar in under ribban börjar man ana oråd.0-2 kommer sedan direkt efteråt och därmed är uppförsbacken helt plötsligt avsevärt längre. I början på andra halvlek kommer 0-3 – domaren dömer mål trots att linjedomaren vinkar för offside. Där går luften ur oss och resten av matchen handlar mest om att gräva fram bollen ur det egna målet.
FG är naturligtvis det bättre laget med ett effektivare spel i form av bättre rörlighet och snabbare bollförflyttningar. Vi hinner inte med helt enkelt och hamnar allt som oftast i underbemannade situationer. Fardhem kommer tveklöst att tillhöra toppskiktet av div 4. Motståndarna från Sudret slog dessutom Gute förra veckan med 2-0 och då mönstrade Gute större delen av sitt ordinarie lag.
Spelarbetyg bryr vi oss inte om denna gång men det går iallafall att skönja en del detaljer som är positiva mitt i det allt negativa – det tar vi med oss!
Träningsmatch söndag 9 mars Fårösund/Kappelshamn-Fardhem Garda BK 0-9 (0-2)
Slite Konstgräs kl 10.00  Domare Thomas Feichtinger, assisterande Ludvig Axfjord o Gabriel Rohnström
MV Robert Leal* – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, Sebastian Pettersson*, VB Tony Lindström – HMF Adam Weijmers, MMF Patrik Westerlund, MMF David Söderberg, VMF Fredrik Nordlund* – HF Andreas Larsson, VF Mattias Andersson – Avb Gildo Turato, Johan Widgren*, Johnny Larsson*
Mål; 0-1 24, 0-2 26, 0-3 50, 0-4 55, 0-5 58, 0-6 73, 0-7 75, 0-8 84, 0-9 85
Byten: 22 JL in MA ut, JW in FN ut, GT in AW ut, 26, AW in PV ut, 34 MA in PW ut, 59, PW in SP ut, 61 FN in JW ut, 65 PV in AW ut, 74 AW in AL ut, 75, JW in JL ut
* spelare med fårösundslicens