Oavgjort i andra träningsmatchen

Nisse Janssons matchrapport: Årets andra träningsmatch blir ett fall framåt när vi möter den nya samarbetsklubben Fårösunds GoIK och deras div 4-lag. Slutresultatet skrivs till 3-3 efter en rätt igenom jämn match spelmässigt. Dagen till ära har vi i sedvanlig ordning satt oss själva på pottan då halva truppen är borta på grund av förkylningar och andra aktiviteter. Vi får låna in en spelare från Visby AIK, Christian, för att kunna genomföra matchen. Plus att vi utnyttjar en ny trio från Staplebacke United – Andreas, David och Corbin .
Andreas spelar sin första match i den grönsvarta dressen, medan David och Corbin redan har KIK-debuterat i GA Cup.
Fårösund har aningen fler chanser – men får mest skjuta från långt håll, då vår backlinje med Pablo, Mats, Tony och Andreas spelar gediget matchen igenom och sällan släpper in motståndarna i vårt straffområde. Baklängesmålen är mest bjudningar från vårt håll. Det första är ett renodlat självmål på ett inspel från vänster som ändrar riktning på en av våra spelare. Det andra är på en misslyckad undanrensning som går rätt i gapet på en fårösundsspelare som kan rulla in bollen i tomt mål. Det tredje målet får vi skylla på vädergudarna. Ett långskott ändrar bollbana på grund av den starka blåsten och lurar vår målvakt helt och hållet. Kappelshamns mål är frukten av aktivt och offensivt agerande. Danne gör både ettan och trean där han påpassligt håller sig framme i straffområdet och forcerar in bollen från nära håll. Nyförvärvet Oskar från Linderöds IF i Skåne sätter tvåan på en perfekt friskpark som skruvar sig runt muren och in i bortre hörnet.
Samtliga avgår med fullt godkänt betyg efter stabila insatser. André och Oskar gör utomhusdebut för klubben och bjuder på friskt och vägvinnande spel. Jörgen gör comeback efter mer än ett halvårs skadefrånvaro och står för bollvinnande och spelfördelning i de främre leden. Mattias i målet får göra några svettiga räddningar och kniper dessutom en välplacerad straff. Adam sliter och jobbar på sedvanligt manér och gör på det hela taget stor nytta på sin högerkant. Danne ångar på framåt och är svårstoppad i straffområdet. Förhoppningsvis får han i år en ärlig chans att etablera sig på fullt allvar som centertank, för då kommer han att landa på 20 mål i skytteligan.
Spelet blir väldigt chansbetonat på grund av den svåra blåsten, men Kappelshamn bjuder som helhet upp till bra kamp och har åtminstone periodvis under matchen ett konstruktivt spel. Nu ser vi konturerna av något som kan bli riktigt bra.

Träningsmatch lördag 15 mars Kappelshamns IK-Fårösunds GoIK 3-3 (1-1)
Rävhagen kl 12.00  Publik 10 Domare Thomas Feichtinger, assisterande Andreas Uddin o Jesper Romin
MV Mattias Andersson – HB Pablo Valenzuela, Mats Pettersson©, Tony Lindström, Andreas Book – HMF Adam Weijmers, MMF Christian Johansson, MMF Oskar Månsson, VMF André Ohlsson – HF Jörgen Sköldpil, VF Daniel Boman – Avb Corbin Lindahl, David Gaye
Målen 0-1 40, 1-1 Danne (Corbin) 45, 1-2 52, 2-2 Oskar (Mats), frispark 73, 3-2 Danne (Oskar) 75, 3-3 84
Byten 25 CL in CJ ut, 26 DG in AO ut, 55 CJ in CL ut, 65 AO in DG ut, 75 CL in JS ut, DG in AB ut