Stortorsk mot bra motstånd

Förutsättningarna för dagens match var bästa tänkbara. Värmande sol och svag vind ramade in matchen. Att möta ett ungt, tekniskt och löpvilligt lag från en högre division skulle innebära problem var de grönsvarta införstådda med. Detta skulle komma att besannas. Visby AIK dominerade stort och vann både halvlekarna och till slut matchen med förkrossande 9-1.
Visby AIK tar tag i taktpinnen direkt från avspark. De har stort bollinnehav och flyttar både boll och sig själva på ett snabbt och smart sätt. Kappelshamn spelar dock smart och har koll på läget under första halvan av halvleken. Visby AIK skapar några halvchanser, bland annat två nickar som räddades på mållinjen av KIK-keepern.
Försvarsmuren håller emot fram till halvtimmen spelad. Visby AIK tar sig runt på kant och från kortlinjen friställs elegant en forward som kan placera in bollen. Några minuter senare ligger dubbla KIK-misstag bakom 0-2. Första felpasset kan repareras, men andravågen medför att VAIK ostört kan finta ner Rikard Holmström i ett hörn och lägga bollen i det andra. Innan paus kommer två mål till. Ett efter styrning på kappelshamnsben och det sista efter ett vackert individuellt nummer av en VAIK-forward som drar tre man, volleyfintar och dunkar in bollen i mål. Inga större dystra miner i Kappelshamn som ändå är så nöjda som det går att vara vid ett 0-4-underläge.
Andra halvlek blir ganska lik den första. Stort bollinnehav av Visby AIK men tempot och kvaliteten sjunker något. Visby AIK utökar till 5-0 tidigt i andra halvlek. Kappelshamn samlar sig lite och efter snyggt spel längs högerkanten friställs Daniel Boman efter en bra löpning. Daniel vädrar bössan och bollen dundras in i mål utan att målvakten hann reagera.
Tyvärr blir det inte roligare än så. Visby AIK är bättre i allt och kan i slutet av matcher enkelt göra fyra mål till. Orken tryter i hemmalaget men kämpaviljan finns där. Denna tillsammans med stundtals fint spel är vad som tas med till nästa match och stundande seriespel.

Träningsmatch lördag 12 april Visby AIK-Kappelshamns IK 9-1(4-0)
Rävhagen kl 10.00; Publik 20; Domare Lars Bogren assisterande Casper Lindblad o Eliott Pettersson
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Johan Carlén, MB Patrik Westerlund ©, VB Tony Lindström– HMF Niklas Karlsson, MMF Oskar Månsson, MMF Eric Darolf, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman, VF Adam Weijmers – Avb Andreas Nilsson
Mål: 5-1 Daniel (Adam)