0-2 i baken men flera ljusglimtar

 

Vilken KIK-debutant! 6-7 frilägesräddningar

Vilken KIK-debutant!
6-7 frilägesräddningar

Vårt med Fårösund nykomponerade B-lag inledde seriespelet med 0-2 mot ett svårspelat Stenkyrka i div 6 på Snäckersvallen. Visst ägde Fårösund/Kappelshamn det mesta av spelet, men motståndarna skapade flest riktiga målchanser, så även om oavgjort eller en uddamålsseger för hemmalaget hade varit ok enligt spelfördelningen, så var inte Stenkyrkas vinst helt oförtjänt. Den kunde ha blivit större om inte Alexi Villar i hemmamålet storspelat.

Kul med den hyfsat stora åskådarskalan på närmare 40, bland annat ett tjejgäng som med hejaklacksramsor försökte mana på de för dagen gulsvarta, långärmade hemmalaget i den kalla kvällen.
Matchen börjar med ett böljande spel fram och tillbaka, men Stenkyrka skapar flest avslutningslägen. I mitten av första halvlek när FGoIK/KIK börjar ta över lite mer inträffar en olyckshändelse med benbrott på en motståndare. Matchen får avbrytas en kvart och ambulans tillkallas. Efter speluppehållet kommer vi av oss lite – det är mycket ställningskrig. Strax före halvtid tar bortalaget ledning på ett kanonskott från långt håll, sedan Alexi gjort ett rådigt ingripande och boxat iväg bollen långt från målet.
På grund av spelavbrottet blir det ingen pausvila – risk för spel i mörker annars – utan bara sidbyte. Fårösund/Kappelshamn tar över mycket av spelet under den andra halvleken, men bränner de kvitteringschanser som skapas. Stenkyrkas kontringar är giftiga med flera frilägen, men hemmamålvakten agerar rätt och avstyr deras målchanser.
Med dryga kvarten kvar tilldöms Stenkyrka en straff för fasthållning, som enligt närstående ”vittnen” snarare är en fasthållning åt andra hållet. Men den i övrigt utmärkte domartalangen Benjamin Bingström gör en felbedömning som blev matchavgörande. Alexi är på vippen att rädda straffen, men tyvärr går den in. Trots en viss hemmapress på slutet lyckas vi inte spräcka nollan.
Sammantaget är det ändå en klart godkänd premiär – det är första matchen tillsammans för de båda klubbarna gemensamma reservlag och det tar ett tag innan man lärt känna sina lagkamraters spelsätt. Flera individuella goda spelarinsatser förutom Alexi i mål finns att glädja sig – speciellt Fårösunds mittmittfältare Sebastian Pettersson och Kappelshamns ytterback Ola Larsson. Sebban springer över i stort sett hela planen och vinner boll och Ola är så gott som omöjlig att passera och gör någon det är han snabb på att vinna tillbaka bollen.

Div 6 tisdag 6 maj Fårösund/Kappelshamn B-Stenkyrka IF B 0-2 (02)
Publik 38 Snäckersvallen kl 19.00 Domare Benjamin
MV Alexi Villar – HB Ola Larsson, MB Mikael Öhman, MB Jerry Bingström*, VB Erik Berlin* – HMF Jörgen Sköldpil, MMF Andreas Nilsson ©, MMF Sebastian Pettersson*, VMF Robert Leal* – HF Johnny Larsson *, VF David Söderberg – Avb Gustav Melander*, Gustav Molander*, Robert Leal* Alex Siddique*
Målen 0-1 42; 0-2 73 (straff, AS)
Byten 14 JW in JL ut; 22 GMo in EB ut; 33 GMe in AN ut; 55 EB JL in JW GWe ut; 61 EB in GMo ut; 72 JS in JB ut; 84 GMo in SP ut; 86 SP in GMo ut
* spelare med fårösundslicens