1-1 i sockenderbyt

Torsdagkvällens sockenderby i femman mellan KIK och Hangvar slutade symtomatiskt 1-1, sedan Hangvar redan efter fem minuter tagit ledningen och Kappelshamn kvitterat tio minuter senare genom en finurlig nick av David Söderberg på ett riktigt bra inlägg från Pablo Valenzuela. Under den första halvleken dominerade hemmalaget spelet och visade upp ett konstruktivt lir där bollen ofta gick via mittfält och passningsprocenten var klart godkänd. Under den andra halvleken var bollen mer på hemmalagets planhalva sedan vi tappat det enkla spelet via mittfält mycket på grund att andelen felpass ökade markant. Bra försvarsarbete gjorde att Hangvar inte lyckades skapa särskilt många målchanser förutom ett antal hörnor.Under den första halvleken är det en fröjd att tre av fyra hopslag vinns av hemmaspelarna och att Kappelshamn ofta lyckas störa och ta bollen ifrån motståndarna. Efter pausvilan sjunker inte kampviljan och vi är fortfarande bäst i hopslagssituationerna, men däremot orkar vi inte erövra bollen lika ofta.

Många goda individuella spelarprestationer i hemmalaget. Micke Öhman var suverän i sitt mittbackspel och utsågs välförtjänt till Matchens KIK-lirare. Även hans mittbackkollega Patrik Westerlund ska ha eloge – på rätt ställe, bryter bra, spelar lugnt och förståndigt. Rille Holmström var säkerheten själv i målet och sist men inte minst gjorde Håkan Sandström en storstilad insats på centrala mittfältet med åtskilliga bollvinster, god teknik och bra passningar.

Div 6 tisdag maj Kappelshamns IK- Hangvars SK B 1-1 (1-1)
Publik 30 Snäckersvallen kl 19.00 Domare Wictor Nordström
Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mikael Öhman, Patrik Westerlund ©, VB Tony Lindström – HMF Adam Weijmers, MMF Oskar Månsson, MMF Håkan Sandström, VMF David Söderberg – HF Peter Olofsson, VF André Ohlsson – Avb Andreas Nilsson, Jesper Ryftenius
Målen 0-1 5; 1-1 12 David (Pablo)
Byten AN in AO ut; 46 AO JR in OM PO ut; 65 OM in AW ut; 69 PO in TL ut; 72 AW in JR ut
Matchens KIK-lirare Mikael Öhman