En match med två ansikten

Torsdagkvällens match på Snäckersvallen mellan KIK och Fardhem Garda hade verkligen två helt olika utseenden. Under de första 35 minuterna visade Kappelshamn upp årets bästa spel och ledde välförtjänt med 2-0. Sedan tog det rödklädda bortalaget över det mesta och efter tre snabba mål i inledningen av andra halvlek stod det helt plötsligt 2-3 och det såg riktigt illa ut för de våra. Men KIK kom tillbaka under matchens sista tio minuter och en minut före slutsignalen kunde vi fastställa slutresultatet till 3-3.
De svartgröna hemmalirarna visar direkt var skåpet ska i matchinledningen och redan efter sex minuter tar Peter Olofsson snyggt ner en giftig passning från Niklas Karlsson och sätter sedan bollen snyggt i mål. Tio minuter senare drar Adam Weijmers från mittlinjen förbi motståndarbackarna efter en delikat framlyftning av Oskar Månsson. Adam springer ifrån alla och har gott om tid för ett avslut – det kan vara knepigt ibland med ”för mycket tid” – men han håller huvudet kallt och bredsidar snyggt in 2-0. Sedan har KIK bud på flera mål, mycket beroende på ett bra bollvinnande spel på motståndarnas plan, precisa väl avvägda passningar och många vinster i man mot man-situationer. 
Mot slutet av halvleken orkar Kappelshamn inte riktigt fortsätta med det spelet och när Fardhem Garda gör några omdisponeringar i laget tar de över matchen. Ännu tydligare blir det efter halvtidsvilan och med två snabba inledningsmål har de ett psykologiskt övertag och rätt följdriktigt trillar även en tredje boll in i nätmaskorna bakom KIK-målvakten. Under cirka tjugo minuter är FG-dominansen rätt stor, det mest av spelet är förlagt till Kappelshamns planhalva. KIK släpper dock inte in något mer mål utan hemmalirarna gör istället kraftansträng under matchens slutskede och efter flipperspel efter en hörna skjuter Andreas Nilsson distinkt in 3-3 i den sista matchminuten.
Det känns inte bra att tappa en tvåmålsledning, men det är alltid lika skönt att komma tillbaka och göra matchens sista mål, även om det bara blir oavgjort. Sammantaget är en poäng något vi får vara nöjda med, trots att Peter får ett mål tveksamt bortdömt för offside. Båda lagen har sina perioder, men i ärlighetens namn ska sägas att Fardhems dominans är större när de har spelet, än KIK:s motsvarande tryck.

Periodvis fungerar alla lagdelar bra, periodvis sämre. Ett plus ska ges till Johan Lindberg som visar goda takter i sin årsdebut. Även matchens välförtjänte KIK-lirare Adam ska ha en eloge. Hans trivs bra som anfallare och gör sin bästa match på länge.

      
Div 6 torsdag 22 maj Kappelshamns IK-Fardhem Garda BK B 3-3 (2-0)
Publik 25 Snäckersvallen kl 19.00 Domare Göran Tomasson
MV Rikard Holmström – HB Mikael Öhman, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Westerlund, VB Pablo Valenzuela – HMF Niklas Karlsson, MMF Andreas Nilsson, MMF Oskar Månsson, VMF Håkan Sandström – HF Peter Olofsson, VF Adam Weijmers – Avb Johan Lindberg, Tony Lindström
Målen 1-0 Peter (Niklas) 6; 2-0 Adam (Oskar) 15; 2-1 47; 2-2 54; 2-3 55; 3-3 Andreas (Johan) 90
Byten: 29 JL in AN ut; 46 AN in OM ut; 53 MÖ ut; 55 TL in; 70 OM in AN ut
Matchens KIK-lirare Adam Weijmers