Oavgjort med mersmak!

Ungdomlig entusiasm mot gammal rutin möttes på gröna nyklippta A7. Matchbilden blev som väntad, stort bollinnehav för Gute medan Kappelshamn bevakade positionerna. Trots fyra mål i första halvlek kändes denna som chansfattig men med spelövertag för hemmalaget. I paus kändes ett oavgjort resultat okej, men efter full tid ansågs Kappelshamn sig vara närmare segern efter en väl genomförd andra halvlek. 3-3 och fortfarande obesegrade i årets serie får anses vara godkänt.
Det kan väl sägas direkt att detta är den sämst genomförda match hittills i år från Kappelshamns sida. Ett oerhört lågt tempo, ett oräkneligt antal felpassningar tillsammans med felbeslut gjorde inte matchen till en minnesvärd tillställning. Som tur var sken solen så publiken hade något som värmde.FC Gute visar prov på bra teknik och spelförståelse och har bra fart på bollen men kommer sällan längre än till straffområdet. Där tar det stopp och de grönsvarta kan allt som oftast avvärja anfallsförsöken. Efter cirka tio minuter kommer KIK:s första målchans. Löpvillige Adam Weijmers avlossar ett skott utifrån men målramen är felplacerad. Istället kan Gute ta ledning efter fint förarbete på deras vänsterkant. Två-tre bortfintade kappelshamnare och en passning senare kan Gute dundra in matchens första mål när markeringsarbetet tagit timeout.
Kappelshamn visar prov på styrka i dubbel bemärkelse. Kvitteringen kommer inte långt senare. Efter flipperspel i Gutes straffområde kommer så målet på tredje försöket när Adde Nilsson får bollen att passera mållinjen med en distinkt bredsida. Säg den glädje som varar. Gute fortsätter att rulla boll och kan efter lamt försvarsspel av bortalaget enkelt placera in 2-1 från nära håll.
Återigen kommer de grönsvarta att kvittera. Mats Pettersson kämpar fram en frispark mellan sidlinjen och straffområdet. Patrik Vesterlund lyfter in bollen i straffområdet där Danne Boman möter med en bredsida och det är utjämnat innan pausvilan.
Andra halvlek är även den tempofattig men med lite högre spelkvalitet och bättre precision i passningarna. Första halvan är chansfattig. Kappelshamn har ett ledningsmål inne men det döms bort för offside. Högljudda och spontana protester från åtta spelare i KIK och skrattade ledare på sidan i motståndarlaget vittnar om ett matchavgörande felbeslut. I ett ströanfall från Gute tätt efter slås ett inlägg som får en märklig skruv och bollen seglar in i bortre burgaveln.
Skam den som ger sig, Kappelshamn trummar på och får nya chanser. I 78:e minuten fälls Nicke Karlsson och straff utdöms. Exekutor Danne B stegar fram och sätter kvitteringen. Under matchens sista tolv minuter går båda lagen för vinst. Närmast ett segermål är KIK med ribbskott och farlig nick efter hörna i slutminuten.
Bortsett från spel, passningar och andra tekniska detaljer ska beröm delas ut till laget då tre underlägen hämtades upp. Härlig kampmoral och vinnarvilja! Tvåmålsskytten Danne utses till bäste spelare som föräras med kavaj och hatt.

Div 6 tisdag 15 maj FC Gute C-Kappelshamns IK 3-3 (2-2)
Publik 27 A7 kl 19.00 Domare Anders Nyström
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Vesterlund, VB Tony Lindström – HMF Adam Weijmers, MMF Andreas Nilsson, MMF Oskar Månsson, VMF David Söderberg – HF Peter Olofsson, VF Daniel Boman – Avb Mikael Öhman, André Ohlsson, Håkan Sandström, Niklas Karlsson
Målen 1-0 20; 1-1 Andreas 25; 2-133; 2-2  Daniel (Patrik) 40; 3-2 75; 3-3 Daniel (straff, Niklas) 78
Byten: 25 PV ut MÖ in; 30 NK in PO ut; 38 HS in AN ut; 63 AO in AW ut; 67 AN in OM ut; 77 PO in TL ut
Matchens KIK-lirare Daniel Boman