Poäng trots fyra underlägen

Tisdagens väderomslag gjorde inte de yttre förutsättningarna trevliga i den kalla nordliga vinden som blåste över Fårösunds IP. Men det blev ändå en rätt bra, underhållande och spännande div 6-match mellan Fårösund/Kappelshamn och Vänge. Hemmalaget hade mesta och de bästa av bollinnehavet speciellt under andra halvlek, men Vänge var alltid farliga i sina spelvändningar och kontringar. Med tanke på att FGoIK/KIK hämtade upp fyra underlägen i matchen – som slutade 4-4 – får ända vara nöjda med att det inte blev förlust. Extra kul också att 25-årige Emil Lundberg – nyförvärvet från Högbo AIK utanför Sandviken – fick göra sitt första mål efter dryga tio minuters spel som licensierad KIK-spelare.
De för dagen rödvitklädda hemmalirarna vinner slantsinglingen och får börja i en kraftig medvind, något som inte alltid är så lätt. Det blir kanske lite för långa bollar ibland som inte riktigt skapar något större tryck mot bortamålet. Vänge utnyttjar motvinden på ett bra sätt och slår höga bollar som dimper ner strax bakom FGoIK/KIK:s backlinje.
Följdriktigt tar Vänge ledningen efter fem minuter efter en distinkt bredsida förbi Robert Leal i målet. Efter lite kalabalik framför motståndarnas mål skjuter Basem Osman ett skott som Vänges keeper måste släppa en retur på. Emil är påpassligt framme och petar in returen efter elva minuter. Drygt tio minuter därefter gör Vänge ett nytt mål som vi också kvitterar. Denna gång är det David Erlandsson som slår in en hörna direkt efter att den nuddat vid ett motståndarben.

Några omflyttningar av spelarpositioner gör att Fårösund/Kappelshamn spelar riktigt, riktigt bra i den något mojnande motvinden. Ändå blir det 2-3 på en lång, lång lyra över hemmakeepern. Efter dryga timmens spel gör Johan Carlén snyggt 3-3 efter ett inlägg från Emil Lundberg. 3-4 kommer med dryga kvarten kvar att spela på en kontring, innan David Erlandsson fastställer slutresultatet till 4-4 drygt fem minuter innan slutsignalen.
Många duktiga spelare utmärker sig denna kalla kväll. Fårösunds David Erlandsson och Robert Karlsson är genomgående bra i anfallet och unge backen Gustav Molander lyser upp sin högerkant, liksom Kappelshamns nye Emil Lundberg. Det var framförallt under den andra halvleken då Emil flyttas ut som högermittfältare som han tar för sig. Johan Carlén på den andra kanten gör sin bästa match på länge.

Div 6 tisdag 27 maj Fårösund/Kappelshamn B-Vänge IK 4-4 (2-2)

Publik 14 Fårösunds IP kl 19.00 Domare Bengt Björnlund
MV Robert Leal* – HB Gustav Molander*, MB Jerry Bingström*, MB David Erlandsson* ©, VB David Habbo – HMF Basen Osman, MMF Emil Lundberg, MMF Oskar Månsson, VMF Johan Carlén – HF Robert Karlsson*, VF Jonathan Erlandson* – Avb Christoffer Gjörloff*, Alex Siddique*, Mathias Molander*, Emil Weinebrandt*,
Målen 0-1 5; 1-1 Emil L (Basem) 11; 1-2 23; 2-2 David E (hörna)29; 2-3 56; 3-3 Johan (Emil L) 62; 3-4 74; 4-4 David (frispark, Oskar) 84