Rille blev nr 124 med 100 matcher

En säker sista utpost

Rille – ännu en
i 100-klubben

Rikard Holmström gjorde sin 100:e match i sockenderbyt den 8 maj på Snäckersvallen. Rille debuterade som 33-åring i mål 2008 när IBK/Kappelshamn på Wisborgsvallen vann över VSB med 2-1 den 1 maj, mycket tack vara en mycket säker insats mellan stolparna av Rikard. I 17 av matcherna Rille hållit nollan och han har faktiskt noterats för fyra assister genom åren genom långa smarta utsparkar. Det ska mycket till för att Rille ska avstå en match, 2011 drogs ha med en efterhängsen skada då blev det bara 11 matcher. Annars har han varit flitig vilket matchsviten 2008-2013 visar: 17-19-20-11-17-14. Han har varit en av lagets viktigaste spelare under flera år genom sin rutin och förmåga att läsa spelet. Vi minns också många spektakulära straffräddningar. Rille ingår sedan flera år i Fotbollsutskottet och är den som oftast håller i träningarna när ordinarie tränaren är borta. Tidigare i sin karriär har han spelat fastlandsfotboll med såväl Fårösund som Visby AIK.