En fjäder i hatten – men tyvärr bara 3-3

Hemvändaren Jack, vilken comeback fyra man-mot-man-vinster och ett mål på tio muters inhopp

Hemvändaren Jack, vilken comeback, fyra man-mot-man-vinster och ett mål på tio minuters inhopp

Dagen före midsommarafton – alltid en knepig dag för en fotbollsmatch. Vilka spelare kan finnas tillgängliga? Efter mycket dribbel fram och tillbaka kunde Kappelshamn få ihop 14 lirare. Motståndarna i Visby AIK då? Ibland får stadslaget knappt ihop en startelva – ibland har dom ett riktigt bra lag på benen. Denna blåsiga kväll på Snäckersvallen försvann våra förhoppningar om ett lagom klent motstånd ganska snabbt. VAIK var spellediga i veckan – skulle ha mött nedlagda FC Copa – och kunde därför mönstra fem ordinarie A-lagare från senaste hemmamatch plus ett par tre stycken som missade den matchen. VAIK-lagledaren sa före matchen ”ni har lite otur, i förra matchen i femman hade vi knappt elva spelare – idag har vi det på pappret starkaste laget vi hittills haft i år”

Det märks dock inte under den första halvleken på Snäckersvallens fina välansade gräsyta. I den rätt kraftiga sidvinden tar kappelshamnsspelarna för sig i närkamper sätter agendan. De snabba motståndarna är dock giftiga i kontringslägen och i mitten av halvleken gör dom en snygg, snabb spelvändning som ställer kappelshamnsförsvaret och en fristående VAIK-spelare kan göra 0-1. Orättvist – ja, men så är ju fotbollen.
Den skicklige analytikern och matchcoachen Marcus Broberg är i detta läge rädd för ett mentalt KIK-ras. Men den rädslan är totalt obefogad. De grönsvarta fortsätter att dominera med bollvinster, tuffhet och vilja. Klockan tickar och den rättvisa kvitteringen dröjer, men i matchminut 44 slår årets skyttekung Daniel Boman in bollen i motståndarmålet. Inte nog med det – i den första halvlekens sista spark trycker en målmedveten Johan Carlén in 2-1! Målet föregås av en bra KIK-frispark.
Inte helt oväntat tar de konditionsstarkare – och kanske lite mer vältränade – yngre stadskillarna över mycket av spelet efter halvtidsvilan. Men det gör de utan att skapa särskilt många målchanser till att börja med. Istället är det urkraften i Kappelshamn som skapar fyra, fem frilägen, men VAIK har en riktigt suveränt duktig målvakt som räddar och räddar. Efter en halvtimmes spel börjar det piggare bortalaget få lite väl stort tryck mot KIK:s straffområde.  
Men kan man tänka – i den 88:e minuten skapas en tilltrasslad situation i Visby AIK:s straffområde – lite flipperspel hit och dit. KIK har satt in sin tredje avbytare åtta minuter tidigare – tillfälliga hemvändaren Jack Eriksson – och han har kraften att distinkt ta emot bollen strax innanför straffområdeslinjen och klockrent göra 3-2 för hemmalaget. Jubel!
Som vi sett i VM händer det mycket i matchernas sista minuter – så även i denna div 5-match. Visby AIK satsar allt på en kvittering och lyckas i matchens sista spark toffla in en boll bakom annars duktige Mattias Andersson i hemmamålet. 3-3 alltså – eller som KIK:s matchcoach Macke Broberg sa ” I matchminut 85 var jag nöjd med 2-2 och en pinne, men efter slutsignalen var jag bedrövad över 3-3”
En poäng mot bra motstånd är en fjäder i hatten för Kappelshamns grönsvarta fotbollspelare, där många är värda att omnämnas. Högerbacken Pablo Valenzuela – framförallt för sin första halvlek, mittbacksduon Mats Pettersson och Patrik Westerlund – dom är inte lätta att möta, det nypromoverade bollvinnande mittmittarna Micke Öhman och Johan Carlen , Johan utses välförtjänt till matchens KIK-lirare – yttermittslitvargen Nicke Karlsson och årets målkung Danne Boman – han gör sitt åttonde mål på fyra matcher!

Div 6 torsdag 19 juni Kappelshamns IK-Visby AIK B 3-3 (2-1)
Publik 18 Snäckersvallen kl 19.00 Domare Andreas Löfkvist
MV Mattias Andersson – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Mikael Öhman, MMF Johan Carlén, VMF Emil Lundberg – HF Daniel Boman, VF Peter Olofsson– Avb Joakim Nanneson, Basem Abbas Oman, Jack Eriksson
Målen 0-1 26; 1-1 Daniel (Peter) 44; 2-1 Johan (Daniel) 45; 2-2 66; 3-2 Jack (Mikael) 88; 3-3 90
Byten 35 JN in EL ut; 73 BAO EL in PO TL ut; 80 JE in JN
Matchens KIK-lirare Johan Carlén