En halvlek räcker inte

Fotbollmatcher spelas i två halvlekar. För att vinna en match måste det presteras under minst 90 minuter. Under söndagens div 6-möte mellan Fårösund/Kappelshamn B och Roma B på den välskötta Idrottsplatsen i Fårösund svarade hemmalaget för ett imponerande spel i 45 minuter med snabba direktpassningar och kreativitet. Spelet var mest förlagt till serieledande Romas planhalva och hemmaledningen i pausen med 1-0 kändes i underkant.
Roma fick två minuter in på andra halvlek en gratischans att kvittera sedan domaren olyckligt stått i vägen för en hemmaspelares väg mot bollen utanför eget straffområde. Det gav en Roma-anfallare ett ypperligt tillfälle att skjuta i lugn och ro och den chansen förvaltade han bra. Efter det kom inte de våra igen utan försvarsmissar i kombination med giftiga avslut från bortalaget medförde att Roma gjorde ytterligare fyra mål i halvleken innan FGoIK/KIK kunde snygga till siffrorna med ett hemmamål. Matchen slutade alltså 2-5.
Det är två på pappret bra lag som möts den lite småkyliga kväll. Både lagen har tagit med högsta antal tillåtna A-lagsspelare och det märks på tempot under matchens första 45 minuter. Roma med många hockeyspelare är som vanligt hårda i närkamperna, men de kvickare hemmalirarna vinner oftast tillbaka bollarna. Roma har ett par bra målchanser före paus och Fårösund/Kappelshamn fyra, fem stycken. På en av dessa gör David Söderberg 1-0 på en målvaktsretur på skott från Rickard Andersson efter fint för arbete av Johan Carlén.
Så kommer den nämnda olycksaliga inledningen av andra halvlek. En minut efter Romas kvittering är det dags för 1-2 och sex minuter senare 1-3. När det gått 22 minuter av halvleken har nypromoverade målvakten David Erlandsson fått plocka ut fem bollar ur nätmaskorna. Visserligen skärper sig hemmalirarna sedan och knappa tjugo minuter före matchslut fastställer Robin Skarphagen slutresultatet till 2-5 efter en tilltrasslad situation framför motståndarmålet som uppstår efter en frispark.
Spelarkritik? Nja, det får bli en annan gång. Många ska ha en stor eloge för insatserna under den första halvleken, men som matchen gestaltar sig efter halvtid bör inte någon hemmaspelare höjas till skyarna. Den nye domaren Jacob Appelblom sköter sig på det stora hela taget bra. Har håller konsekvent samma nivå under matchen och att han stod i vägen för spelet några gånger är sådant som händer. På grund av en del sena återbud blir det i slutändan bara två av spelarna i FGoIK/KIK som är kappelshamnslicensierade.

Div 6 söndag 15 juni Fårösund/Kappelshamn B-Roma IF 2-5 (1-0)
Publik 24 Fårösunds IP kl 17.55 Domare Jakob Appelblom
MV David Erlandsson* – HB Alex Siddique*, MB Dennis Skarphagen ©*, MB Martin Larsson*, VB Martin Eklund* – HMF Rickard Andersson*, MMF Johan Widgren*, MMF Robin Skarphagen*, VMF Johan Carlén – HF Robert Karlsson*, VF David Söderberg – Avb Hjalmar Stövring-Nielsen*, Joacim Svensson Rung*, Gustav Melander*, Fredrik Nordlund*
Målen 1-0 David S (Rickard) 32; 1-1 47; 1-2 48; 1-3 53; 1-4 62; 1-5  69; 2-5 Robin (Johan C) 73
Byten 23 HSN in RK ut; 29 FN in AS ut; 42 RK in ML ut; 46 GM JSR in ME RA ut 57 ML in GM ut; 63 RA in JW ut; 77 AS in JSN ut; 83 ME in JC ut
*spelare med fårösundslicens