Förlust men stundtals bra spel av B-laget

På Gullbjerges välskötta gräsmatta var det en het sommarsöndag när Fårösund/Kappelshamn skulle försöka ta revansch på premiärförlusten mot Stenkyrka. Men det var nära – fram till tio minuter före matchslut stod matchen och vägde med ett visst spelövertag från dagens grönsvarta bortalag. Ett oturligt hopslag – där bollen fick en underlig skruv och stannade upp framför en stenkyrkeforward som bara hade att raka in bollen i mål – förändrade matchutgången och av bara farten fick hemmalaget göra ett mål till bara någon minut senare efter indianare från vår backlinje.
Stundtals spelade FGoIK/KIK riktigt bra fotboll med många passningar inom laget, men effektiviteten framåt kunde varit bättre.
Ett – som vanligt :-) – delvis nykomponerat reservlag med sju spelare från KIK och sju från vår samarbetspartner inleder ändå bra. Efter tio minuters lite känna-sig-för-fotboll tar de tag i spelet med många bra kombinationer. Stenkyrka är dock farliga hela tiden i sina kontringar och nickar in 1-0 efter nitton minuter. Tjugo minuter senare är det kvitterat. Sebastian Pettersson sparkas ner bakifrån i straffområdet och Mats Pettersson sätter distinkt straffen högt i mål.
Under den andra halvleken sjunker tempot radikalt, och helt förståligt i värmen. Fårösund/Kap­pels­hamn har ett litet spelövertag, men tyvärr fattas det där lilla extra och de skott som inte skjuts utanför tar Stenkyrkas säkre keeper väl hand om.
Så händer det som refererades till i ingressen, bortalagets duktige målvakstalang Robert Leal får hämta bollen ur nätmaskorna två gånger och matchen slutar med hemmaseger 3-1.
Det finns många spelarinsatser att nämna denna söndageftermiddag.15-årige mittbacken Emil Weinebrandt är en och slitvargen Sebastian Pettersson en annan från FGoIK. KIK-trion Mats Pettersson, Oskar Månsson och Martin Sander stod oftast rätt, vann många dueller och skapade på sätt andrum för vårt gemensamma lag.

Div 6 söndag 8 juni Stenkyrka IF B-Fårösund/Kappelshamn B 3-1 (1-1)
Publik 20 Gullbjerge kl 16.00 Domare Oskar Olsson
MV Robert Leal* – HB Christian Shawn, MB Emil Weinebrandt*, MB Martin Sander, VB Gustav Molander* – HMF Johan Widgren*, MMF Oskar Månsson, MMF Mats Pettersson, VMF Kadrim Cimijli – HF Joakim Nanneson, VF Sebastian Pettersson*© – Avb David Habbo, Martin Eklund*, Mathias Molander*
Målen 1-0 19; 1-1 Mats (straff, Sebastian) 39; 2-1 80 3-1
Byten 15 ME in CS ut; 28 DH in JN ut; 39 MK in JW ut; 46 CM JN in MS DH ut; 74 DH in ME ut; 85 ME in KC ut