Onödigt dramatiskt – men ändå en vinst

Söndagsmatchen borta på den fina fotbollsplanen i Gullbjerge mot Stenkyrka föregicks av en ymnigt regnande – något vi behärskade bra. Som vanligt hade Kappelshamn ett halvt lag borta på grund av skador, resor och diverse andra aktiviteter – men startelvan och avbytarbänken såg ändå stark ut. Matchen slutade 3-4, alltså uddamålsvinst för KIK. Efter en timmes spel hade vi en säker tremålsledning, men lite onödigt blev matchen spännande igen på slutet.
Den första kvarten av matchen präglas av lågt tempo och en otydlig matchbild. Sedan börjar våra bortaspelare ta över initiativet, men då kommer kallduschen på Stenkyrkas i princip första riktiga anfall. Duktige Neng Wanlayaphol gör 1-0 på en suverän styrning på ett lång inlägg efter drygt tjugo minuters spel. Då skärper sig de våra lite extra och skapar ett tryck mot hemmalagets straffområde . På en frispark kvitterar Patrik Westerlund efter att Tony Lindström på ett föredömligt sätt skymt hemmamålvakten.
Fem minuter före halvtidsvilan sätter sedan Mattias Andersson rättvist ytterligare ett KIK-mål efter fint förarbete av mittbacks-Westerlund.
Under den andra halvleken dominerar KIK spelet mer och mer och årets pånyttfödde skyttekung Danne Boman slår elegant in såväl 1-3 som 1-4 i matchminut 52 och 57. Snygga giftiga framspelningar av David Söderberg respektive Nicke Karlsson. Dessa båda lirare lyckas dessutom få var sin stolpträff och hade någon av dessa gått i mål hade matchen varit helt avgjord och lugn. I den 64:e matchminuten lyckas en motståndare överraska Kappelshamns duktige keeper Rille Holmström med ett välplacerat långskott. Tio minuter senare kommer Rille lite sent ut i ett halvt friläge som hårt dömt resulterar i dubbel bestraffning – utvisning och straffspark. På straffen reducerar hemmalaget till 3-4. KIK reder dock ut det hela – vi lyckas stressa en vildsint motståndare till sitt andra gula kort några minuter senare – och det känns rätt lugnt igen. Skönt med tre poäng, men det skulle vara roligare att kunna förbättra målskillnaden med en spelmässigt mer rättvis seger runt tre, fyra måls övervikt.
En under den första halvleken alldeles för lite utnyttjad högerbreddare – Niklas Karlsson – blev korrekt utsedd till matchens KIK-lirare, i konkurrens med skyttekungen Danne Boman. Danne är nu uppe i tio mål på fem matcher! Nicke ska ha stort beröm sin förmåga att ofta skapa målchanser genom finurliga dragningar, finurliga passningar och bra inlägg. Plus i övrigt måste ges till det säkra mittbackslåset Mats Pettersson och Patrik Westerlund och de båda tekniska och spelförstående avbytarna Joakim Nanneson och Emil Lundberg

Div 5 söndag 29 juni Stenkyrka IF-Kappelshamns IK 3-4 (1-2)
Publik 18 Gullbjerge kl 15.00 Domare Andreas Löfkvist
MV Mattias Andersson – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Oskar Månsson, MMF Håkan Sandström, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman, VF Mattias Andersson– Avb Emil Lundberg , Joakim Nanneson