Viktig seger efter en riktig kämpainsats

Torsdagkvällens hemmamöte mot Väskinde blev dramatiskt efter en spelmässigt urusel första halvlek av KIK som följdes av en stark kämpainsats under den andra halvleken. Sjukdomar, jobb, skador och studentfirande gjorde att Kappelshamn kom till Snäckersvallen med i princip endast tolv spelare. Trettonde man Håkan Sandström hade baksidelårsträckning och redan efter dryga tio minuter fick Tony Lindström kliva av med samma skada. Dessutom stukade Rikard Holmström foten i slutet av första halvlek, men han fick ändå stå i mål en halvlek till. Några minuter in på andra halvlek sträckte sig Adam Weijmers och han fick sedan halta runt i 40 minuter.
Kappelshamns hemmakväll börjar också spelmässigt riktigt bedrövligt och de unga Väskinde får närmare tio hörnor under matchens första sjutton minuter – några är riktigt giftiga och räddas bland annat på mållinjen. Sen har de grönsvarta några anfall och i den 18:e minuten sätter Adde Nilsson elegant 1-0 till hemmalaget med en väl avvägd bredsida i krysset efter bra bollvinningar av bland andra lagkaptenen Mats Pettersson. Några minuter senare visar Danne Boman att 2014 är hans målgörarår när han på nick utökar KIK-ledningen till 2-0 på ett bra inlägg från Adam Weijmers. I matchminut 28 sätter han säkert 3-0 framspelad av Mattias Andersson. Sen reducerar Vais inte helt oförtjänt åtta minuter senare på en av bortalagets otaliga hörnor.
Ett bra peptalk i omklädningsrummet under halvtidsvilan ger ett bättre KIK-spel under den andra halvleken. I kombination med att de unga väslindespelarna blir alltmer frustrerade över sin ineffektivitet och att de börjar mattas av och krokna, blir spelet under den andra halvleken rätt jämnt. Men halvleken präglas av få målchanser. Under matchens sista fjärdedel ser publiken hur kämpatakterna bara växer och växer hos kappelshamnsspelarna och halvlekens bästa målchans får Danne Boman, men hans nick går strax utanför väskindemålvaktens högra stolpe.
Helt välförtjänt utses mittfältkämpen Andreas Nilsson till matchens KIK-lirare. En kille som alltid ger allt och som är tuff att möta. Men många andra måste också berömmas. Undertecknad har aldrig sett en sträckningsskadad spelare få ut så mycket konstruktivt spel som Adam Weijmers. 40-årige lagkaptenen Mats Pettersson har inte varit så snabb som under andra halvlek på 20 år. Högerbacken Pablo Valenzuela har inte kämpat så under de sista 20 minuterna av en match på 15 år. Det är antagligen lika långt bort i tiden som Danne Boman gjort sju mål på tre matcher. Och det lyft spelmässigt som trion Johan Carlén, Emil Lundberg och Oskar Månsson gör under matchens sista halvtimme var imponerande, liksom den haltande målvakts-Rilles insats efter pausen med bland annat en suverän enhandsräddning. Nu är nästan alla lirarna nämnda, men den kloke mittbacken Patrik Westerlund och oldtimern i anfallet Mattias Andersson ska givetvis också ha en eloge för bra attityd!
Vinsten över Väskinde är extra viktig eftersom det är ett av de lag vi måste ha bakom oss för att ha en chans att nå någon av de två uppflyyningsningsplatserna till fyran 2015.  

 Div 5 torsdag 5 juni Väskinde AIS (h) 3-1(3-1)
Publik 32 Snäckersvallen kl 19.00 Domare Nils-Eric Folebo 
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Westerlund, VB Tony Lindström – HMF Emil Lundberg, MMF Andreas Nilsson, MMF Oskar Månsson, VMF Johan Carlén – HF Adam Weijmers, VF Mattias Andersson – Avb Daniel Boman, Håkan Sandström
Målen 1-0 Andreas (Mats) 18; 2-0 Daniel (Adam) 23; 3-0 Daniel (Mattias) 28; 3-1 36
Byten 12 DB in TL ut; 43 RH ut HS in; 46 RH in HS ut; 93 HS in DB ut
Matchens KIK-lirare Andreas Nilsson