Äntligen Petters tur!

Peppe finalkastar

Petter Höök in action

En av våra mest frekventa deltagare i klubbmästerskapet i boule är Petter Höök. Peppe har stadigt förbättrat sitt kastande och tog lite överraskande silvermedalj förra året. I år visade han att den medaljen inte var en tillfällighet. I år vann Peppe nämligen allt, dels sitt första seniorguld – dels tog han sin första inteckning i Kullshage Trophy efter en jämn kamp med Monica Olsson som han tillslut vann över med 13-11. I ungdomsklassen var Zeb Averyd ohotad vinnare före fjolårssegraren William Pettersson, medan Smilla Sandström vann barnfinalen över Michael Carlsson.

Värmeböljan gör att årets deltagarlista är några tunnare än normalt. Sjutton kastare ställer upp i seniorklassen, medan fem ungdomar tampas i ungdoms- och barnklasserna. Petter Höök tar väl vara på sin friomgång i lottningen och lyckas genom att slå Tove Averyd i sin första match direkt kvalificera sig för A-final, där de gamla exmästarna Peter Stade och Emil Söderberg står för motståndet. Finalen blir dock inte särskilt spännande Petter visar en jämnhet som hela tiden ger poäng och han vinner finalsticket på tretton före Peter med åtta och Emils fem.

I B-finalen har Monica Olsson en lite tuffare match mot Niclas Averyd, men hon vinner till slut med betryggande 13-10. Segersiffrorna för ungdomsmästaren Zeb Averyd i matchen mot tvåan William Pettersson blir 13-3. Då har Zeb en tuffare fajt mot bronsmedaljören Lucas Helin som betvingas med 13-6. I barnfinalen blir 7-årige Smilla Sandströms segersiffror över den drygt ett år yngre Michael Carlsson 13-6

Glada madaljörer

Alla åtta boulemadaljörerna