Det lossnade med besked!

Marcus Tidblom, Domingos Mestre, Saidjad Nouri och Ahmed Al-Hakany

4 KIK-debutanter i rödvit matchtröja

Efter sju matcher utan vinst tog Fårösund/Kappelshamn B sin första seger. Det blev 6-2 på bortaplan mot obesegrade serieledarna från Roma. FGoIK/KIK gjorde en riktigt bra match och lyckades hantera såväl en kraftig medvind under den första matchhalvan som en kraftig motvind efter halvtid. Ett taggat och revanschsuget gäng – denna kväll i Fårösunds rödvita matchdräkt – med fyra kappels­hamndebutanter. I maj fick vi storstryk på Klostervallen med 1-5! Så tisdagens insats var verkligen ett lyft.
Första halvlek inleds med ett konstant spelövertag från bortalaget, mycket tack vare kraftig medvind. Roma försöker göra uppspel med höjdbollar, något som är dömt att misslyckas. Roma är i princip bara över på vår planhalva vid ett tillfälle under matchens första 25 minuter. Det dröjer till matchminut tolv innan David Erlandsson fälls innanför straffområdet och Johan Widgren kan sätta FGoIK/KIK:s första mål på straff. Bara två minuter senare slår David själv in 2-0 efter ett bra förarbete av Sebastian Pettersson. Fem minuter senare dundrar David sedan i 3-0 på ett mäktigt skott. Inför den andra halvleken är vi medvetna om att det kan bli tufft att försvara ledningen i motvind och bara två minuter efter pausvilan har hemmalaget reducerat efter en dubbelhörna. Sedan går det bara sex minuter innan Sebastian psykologiskt knäcker Roma genom att dundra in 4-1 och David ökar på bortaledningen minuten senare och i matchminut 59 gör en av KIK-debutanter – Ahmed Al-Hakhany 6-1.
Den sista halvtimmen mattas Fårösund/Kappelshamn lite och kan inte förhindra hemmalaget att göra ett reduceringsmål med knappa 20 minuter kvar av matchen. Närmare än så kommer inte Roma, även om det skapas vissa farligheter i vårt straffområde. Men å andra sidan har vi också ett par frilägen och ett ribbskott.
Sammantaget en riktigt strong insats från hela laget – ska några speciellt framhållas av fårösundsspelarna får det bli kämpen och bollvinnaren Sebastian, tremålsskytten David och spjutspetsen och kvällens assist kung Erik Berlin. Alla Kappelshamn fyra debutanter – Marcus Tidblom, Domingos Mestre, Saidjad Nouri och Ahmed – skötte sig utmärkt med ett speciellt plus till Tibba för ett stabilt mittbacksspel.
Iochmed denna åttonde match i årets serie har vårt gemensamma B-lag hittills gått runt på inte mindre än 54 spelare – rekord?

Div 6 tisdag 19 september Roma IF B-Fårösund/Kappelshamn B 2-6 (0-3)
Publik 15 Klostervallen kl 19.00 Domare Lars Bogren
MV Robert Leal* – HB Emil Weinebrandt*, MB Marcus Tidblom, MB Conny Östergren, VB Gustav Molander*– HMF Johan Widgren*, MMF Emil Lundberg, MMF Sebastian Pettersson* ©, VMF Domingo Mestre – HF David Erlandsson*, VF Erik Berlin* – Avb Saidjad Nouri, Ahmed Al-Hakany Målen 0-1 Johan (straff, David) 12; 0-2 David (Sebastian) 12; 0-3 David (Erik) 20; 1-3 47; 1-4 Sebastian (Erik) 53; 1-5 David (Erik) 54; 1-6 Ahmed (David) 59; 2-6 72
Byten 20 SN in EB ut; 33 AAH in DM ut; 46 EB DM in GM SN ut; 64 GM SN in CÖ AAH ut; 85 AAH in EL ut