Vilken vändning!

34-årige Omid

Tvåmålsskytt i debuten

Torsdagkvällen på Snäckersvallen var verkligen vändningarnas match. Efter timme med hyfsat fint soligt väder kom en rejäl skur som varade en kvart. När matchen började fanns inte många åskådare där, men efter tjugo minuter in på matchen var det helt rätt mycket folk. Att det sedan blev rätt tomt igen vid ösregnet är kanske inte så konstigt. Den riktigt stora vändningen svarade KIK för. En chockstart med 0-2 efter nio minuter och ett tufft läge med 2-3 efter en timmes spel. Då trodde nog inte många att vårt för kvällen minst sagt inte särskilt samspelta lag med fyra debutanter skulle vända och vinna med 4-3 efter det att kvällens lyckosammaste debutant Omid Mosavi gjort de två avslutande målen.
En viss turbulens under eftermiddagen med inte mindre än fyra återbud gör att goda råd är dyra. Redan innan är läget tufft med bland tre spelare varningsavstängda och ytterligare ett gäng på jobb eller skadebänken. En kort åktur till Staplebacke och inhämtande av tre ungdomar och en ledare medför att vi till och med får fyra man på bänken. Men en sådan turbulens inför matchstart kanske det inte är så underligt om det blir passivt med markeringsmissar som gör att de unga Gute-lirarna ohotat får sikta och skjuta två praktskott i mål. En viss förbättring av hemmaspelet sker sedan och matchens välförtjänte KIK-lirare Niklas Karlsson reducerar snyggt efter tjugo minuter.
Två minuter efter pausvilan tvekar inte Johan Carlén i motståndarnas straffområde och får ett hoppslag som i en lyra nästan går ribba in. För säkerhets skull springer Johan fram till mållinjen och trycker in bollen med marginal. Men sedan sjunker Kappelshamn tillbaka igen och som lök på laxen gör Gute 2-3 en kvart in på andra halvlek. Då först vaknar KIK – och det med besked. Bara några minuter senare jobbar sig Nicke starkt fram på högerkanten och slår ett perfekt lågt inlägg till rätt placerade Omid Mosavi som kvitterar. Tio minuter före full tid slår Oskar en perfekt löpboll till Omid som kommer fri och ger hemmalaget ledningen för första gången i matchen. Efter en strong insats mot slutet lyckas Kappelshamn hålla undan och ta en skön seger.
Förutom matchens lirare Nicke ska kvällens kämpar Mats Pettersson och Johan ha en eloge, liksom debutanten och tvåmålsskytten Omid samt i halvtid inhoppande coachen Marcus Broberg. Macke täppte effektivt till luckan mellan försvar och mittfält som stadslaget hade utnyttjat bra under matchens första 45 minuter.

Div 5 torsdag 21 augusti Kappelshamns IK-FC Gute C 4-2 (1-3)

Publik 30 Snäckersvallen kl 18.30 Domare Anders Nyström
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Mattias Andersson, VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Oskar Månsson, MMF Peter Olofsson, VMF Johan Carlén – HF Daniel Boman, VF Omid Mosavi – Avb Simon Hallonen, Andreas Book, Ehsan Mohamadi, Marcus Broberg
Målen 0-1 7; 0-2 9; 1-2 18 Nicke (Oskar) 18; 2-2 Johan (Tony) 47;  2-3 60; 3-3 Omid (Nicke) 62; 4-3 Niklas (Oskar) 80