Fardhem Garda vann rättvist

Efter en ganska rörig förmiddag blev förberedelserna och matchprestationen därefter. Ett för dagen på alla plan bättre hemmalag vann en rättvis seger. Kappelshamn öppnade målskyttet men markeringsmissar i kombination med otur satte stopp för nya poäng.
KIK kom till start med en avbytare. Det skulle visa sig ha behövts några fler. FG öppnade matchen bäst och förde spelet.
Kappelshamns första egentliga anfall kommer efter knappt tio minuter. Laget belönas med en hörna. Niklas Karlsson slår den bra, Peter Olofsson får en halvträff medan Oskar Månsson hårt och resolut dundrar in Kappelshamns första mål i matchen, som samtidigt är hans första i serien. Kappelshamnsspelare var alltså både etta och tvåa på bollen. Plötsligt händer det.
Efter detta är de grönrandiga inne i en bra period med bra varierat spel på en medioker plan. Säg den lycka som varar. Efter cirka femton minuter skadar sig Tony Lindström i en närkamp. Med spräckt läpp och tand får ha kliva av. Han får plats på hemmalagets avbytarbänk för observation då han även känner sig lite yr. Stor eloge till Fardhem Garda för detta.
Runt halvtimmen spelad gör FG två mål. Först i den 27 minuten – ett nickmål från nära håll efter hörna. Sedan kommer nytt mål efter ett misslyckat inlägg som dalar in vid bortre stolpen. Innan paus utökar hemmalaget ledningen till 3-1 efter en tilltrasslad situation där KIK-försvaret inte lyckas rensa bort bollen.
Efter positivt snack i halvtid och med vind i ryggen är bortaspelarna fast beslutade att vända matchen. Närmast att näta är Danne Boman som får ett gratis friläge efter miss i FG-försvaret. Avslutet är dock lite för löst och målvakten kan rädda. FG tar över spelet mer och mer och har bud på många mål. Fram till 80:e matchminuten klarar Kappelshamn att stå emot. Men med tre backar kvar i ett sista försöka till reducering, kan FG helt avgöra matchen efter inspel bakåt och skott stolpe in.
Kunnandet finns där – men när orken, viljan, engagemanget och matchfokus saknas går det inte att prestera bra och än mindre vinna matcher. Vi får försöka förbättra det under sista delen av serien.
Till matchens lirare utses Håkan Sandström för ett gediget arbete i det tysta.
Div 5 söndag 31 augusti Fardhem Garda BK-Kappelshamns IK 4-1 (3-1)
Publik 3 Ekvallen kl 15.00 Domare Teddy Larsson
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Andersson, MB Patrik Westerlund ©, VB Tony Lindström – HMF Niklas Karlsson, MMF Oskar Månsson, MMF Håkan Sandström, VMF Adam Weijmers – HF Daniel Boman, VF Peter Olofsson – Avb Emil Lundberg
Målen 0-1 Oskar (Peter) 9; 1-1 27; 2-1 31; 3-141; 4-1 80