Stark avslutning gav uddamålsseger

Moral, lagarbete och enskilde tekniska insatser gjorde att söndagsftermiddagen blev rolig, Trots att under långa stunder spela dålig fotboll för att ibland blixtra till med härliga kombinationer och fina anfall, kunde Kappelshamn idag bärga tre viktiga poäng. Efter en fantastisk start tog hemmalaget över spelet och gick till pausvila i ledning. Med dryga kvarten kvar satte Kappelshamn in stöten och gjorde två mål på tre minuter. Laget kunde sen hålla undan och stoltsera som segrare efter domarens sista signal.
Kappelshamn vinner slantsinglingen. Det är lika ovanligt som att se Haleys komet men gör att laget direkt går på offensiven. Redan efter några minuter kommer matchens bästa chans. En djupledsboll friställer en kappelshamnsforward men mer än hörna blir det inte. Kort senare slås en lång svepande frispark in i VAIK:s straffområde. Nanne går upp i duell med målvakten. Efter lite flipperspel har hemmalaget rett ut situationen.
Efter detta tar VAIK över spelet. De tar sig fram både centralt och längs med kanterna. Allt som oftast hamnar avsluten utanför målramen. I övriga fall kunde KIK-spelarna – främst vår målvakt – med alla kroppens delar täcka och avvärja varje försök till avslut.
Efter cirka halvtimmen spelad och flera halvchanser kommer så VAIK:s ledningsmål. En väl avvägd passning i djupled ställer, efter missad brytning, en hemmaspelare fri med Kappelshamns målvakt och kan rulla in bollen. Matchbilden är sig lik fram till halvtidsvilan. Dock har Peter Olofsson ett utmärkt läge att kvittera efter fint förarbete av Nicke Karlsson – skottet blockeras av uppoffrande VAIK-back.
Andra halvlek börjar som den andra slutar. VAIK för spelet utan att för den skull skapa någon riktig farlighet. Det är en del hårda dueller. Vissa släpps medan andra leder till frispark. Det blir mer kamp än skönspel utan att dålig stämning uppstår.
Med arton minuter kvar avancerar Nicke in från sin blöta högerkant och avlossar ett skott. Det fastnar i försvarslinjen med Nicke kan påpassligt placera in bollen i andraläget. Tre minuter senare slår samma Nicke från samma högerkant ett väl avvägt inlägg mot bortre stolpen där Danne möter med pannan och Kappelshamn är i ledning. Konstruktiv fotboll spelas några minuter till. Sedan väljer de grönsvarta att försvara ledningen och riskerar inte något offensivt. Denna taktik håller och tre poäng sitter på kontot.
Vid sedvanligt tackande efter matchen framför båda lagen beröm till domaren Isak Malm för en väl genomförd match. En domare som vågar och vill ta en diskussion får spelare med sig och gör stämningen på plan god.
Till matchens lirare i Kappelshamn utses försvarsgeneralen och lagkaptenen Mats Pettersson.

Div 5 söndag 28 september Visby AIK B-Kappelshamns IK 1-2 (1-0)
Publik 30 Traume kl 15.00 Domare Isak Malm
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Patrik Westerlund, MB Mats Pettersson ©, VB Johan Carlén – HMF Niklas Karlsson, MMF Peter Olofsson, MMF Johan Lindberg, VMF Adam Weijmers – HF Daniel Boman, VF Joakim Nanneson – Avb Rikard Berggren, Marcus Broberg
Målen 1-0 28; 1.1 Niklas 72; 1-2 Danne (Niklas) 75