A-laget flyttas upp till fyran

Årets skyttekung 14 mål på 11 matcher

Danne Boman – en av många KIK-lirare som håller div 4-klass

Höstens starka avslutning med tio poäng på de avslutande fyra matcherna gav inte bara en fjärdeplats i serien utan också avancemang till högsta Gotlandserien – division 4. Två lag skulle flyttas upp från femman. Seriesegrarna Dalhem var ett, men tvåan Fardhem Garda B fick inte gå upp eftersom deras A-lag redan finns i fyran. Tredjeplacerade När/Hemse tackade nej – ett lag bestående av spelare från två föreningar får inte spela i högsta gotlandsserien och dela på de båda klubbarna var inte aktuellt. Därför gick budet till KIK. En snabbkoll i spelartruppen visade att 80 procent var helt positiva. Det gjorde att vi tackade ja till platsen i den högre divisionen.
Visst blir det tuffare motstånd för vårt inte alltför unga lag. Men – division 4 kan locka till oss några giftiga nyförvärv. 4-5 stycken behövs för att bredda truppen. Om våra fotbollsambassadörer lyckas med det kommer vi absolut att bli ett mittenlag i serien. Annars blir det förstås lite tuffare – men Kappelshamn har alltid präglats av optimism!