Flest tyckte att Patrik var bäst

Patrik Westerlund

Årets Spelare 2014

Efter en stark avslutning landade Kappelshamns A-lag på fjärde plats i div 5. Vid A-lagets avslutningsfest på fredagkvällen var det stor prisutdelning. Det finaste priset Årets Spelare – framröstat av spelare och ledare – gick till klubbens suveräne mittback Patrik Westerlund. Årets skyttekung blev Daniel Boman med imponerande 14 mål på 11 matcher. Assistkung blev den ettrige, kreative, yttermittfältaren Niklas Karlsson. Till Årets Överraskning utsågs Håkan Sandström som nu har spelat 391 seriematcher för A-laget. Träningspriset fick Pablo Valenzuela med en närvaroprocent på inte mindre än 89,2. Även ledartrion Marcus Broberg, Rikard Holmström och Mats Pettersson avtackades denna trevliga kväll som började med bowling och slutade med mat och dryck på O ’Learys i Visby.Omröstningen till Årets Spelare var lite jämnare än tidigare år och även Danne, Rille, Nicke och Håkan fick röster. Men Patrik var ändå en klar segrare men cirka hälften av rösterna. Det är han väl värd. Vår brytsäkre mittback med sitt fina spelsinne medverkat i alla matcher utom en.
Skyttekungen Danne inledde starkt i premiären med tre mål och fick det självförtroende som utmärker en målspruta. Även tvåan i skytteligan Peter Olofsson är värd en eloge för sina åtta mål.
Kämpen Nicke var vår bäste målpassare, men han hade knivskarp konkurrens av David Söderberg i assisttoppen.
Håkan fick utmärkelsen Årets Överraskning i A-laget för andra gången – senast var det när KIK spelade i fyran år 2000. Ledartrojkans motivering löd ” Håkan har varit med länge men har i år haft en högre närvaro. Har alltid en hög lägstanivå. Oavsett tilldelad position har han levererat insatser med hög kvalitet. Med ett stort kappelshamnshjärta och vinnarskalle har han i hög grad bidragit till årets framskjutna placering.”
Pablo var inte bara träningsflitigast utan också den ende som medverkat i samtliga av årets arton seriematcher. Andraplatsen i träningsligan delades av Patrik och Rille med 81,1 procents närvaro.
Ledartrions Macke och Mats poängterade också att det är Rille som dragit det klart tyngsta lasset allt runt laget detta år.
Sammanlagt har vi använt oss av 31 spelare. Sjutton av dessa har också noterats för mål och femton för målpass. Endast en utvisning har drabbat oss – en friläges på Rille. Tio av årets spelare var debutanter i A-laget och nio medverkade endast i en match.

Sluttabell div 5 Gotland 2014
Dalhems IF B               18        17          1          0        69  -11          52
Fardhem Garda BK B18        11          5          2        82  -29          38
När/Hemse                  18        10          2          6        51  -38         32
Kappelshamns IK       18          7          4          7        41  -43          25
FC Gute C                    18          7          1         10        41  -51           22
Hangvars SK B           18          8          1          9        41  -46           22
Väskinde AIS              18          6          2        10        37  -52          20
Levide IF B                 18          6          0        12        30  -71           18
Visby AIK B                18          5          1         12        36  -48          16
Stenkyrka IF              18          4          1         13        29  -68          13