Fritt fall

B-lagets sista match för året blev något av en omvänd ketchupeffekt! På Rävhagens konstgräs en bister oktoberkväll hade Kappelshamns och Fårösunds gemensamma B-lag fullt upp med att försvara sig under matchens inledande halvtimme mot ett riktigt vasst Vänge. 6-7 enorma räddningar av KIK-målvakten Rikard Holmström i kombination urusla – oftast högt flygande – skott från motståndarna gjorde att matchen var mållös.
Sedan tog FGoIK/KIK över spelet den sista kvarten av första halvlek, men utan att skapa tillräckligt vassa avslut.  Efter tre minuters bra inledning av den andra halvleken tappade Fårösund/Kappelshamn spelet igen och Vänge tog ledningen sex minuter in på halvleken. Då kom den för vår del omvända ketchupeffekten – en total genomklappning som slutade med vinst för Vänge med 5-0. Lite obegripligt – med tanke på vängespelarnas ålder och storlek – pressas vårt yngre lag direkt tillbaka på konstgräset i den dåliga arenabelysningen. Efter en halvtimmes blir det en total förändring av matchbilden. Fårösund/Kappelshamn tar över spel och initiativ och det håller i sig även några minuter i inledningen av andra halvlek. Sedan tar Vänge över och får efter sex minuter ett mål som efter hopslag och styrning lite oturligt går i en hög båge över vår målvaktssuverän Rille in under ribban.
Efter det så släpper all tveksamhet i Vänges avslutningar. Vi får ett nytt mål i baken kvarten senare och ytterligare ett minuten därefter. Matchen känns avgjord och i vår iver att försöka tröstmåla gör motståndarna två mål till under matchens sista tolv minuter.
Trots den stora förlusten måste två spelare – förutom målvaktssuveränen Rille – få en eloge, nämligen Oskar Månsson och Markus Johansson. Även Mathias Molander är värt ett positivt omnämnande för det han presterade den första halvtimmen, innan hans knä tvingar honom av banan.

Div 6 tisdag 16 september Stenkyrka IF-Fårösund/Kappelshamn B 2-0 (2-0) Publik 8 Rävhagen kl 19.00 Domare Teddy Larsson MV Rikard Holmström – HB Martin Sander, MB Mattias Andersson, MB Mathias Molander*, VB Gustav Molander* – HMF Fredrik Nordlund*, MMF Ola Larsson ©, MMF Oskar Månsson, VMF Simon Halonen – HF David Skarphagen*, VF Robert Leal* – Avb Markus Johansson, John Erlandsson*
Målen 0-1 51; 0-2 64; 0-3 65; 0-4 78; 0-5 87
Byten 17 MJ in SH ut; 31 SH in MK ut; 46 JE in RL ut; 58 RL in SH ut; 66 SH in DS ut; 78 DS in SH ut

* Spelare med fårösundslicens