Skön rättvis avslutningsseger

Årets sista match spelades en småregnig söndag på Sudervallens enormt fina gräsmatta mot topplaget När/Hemse. Kappelshamns stolta lirare visste före matchen att de kan vara minst lika bra som motståndarna. Det visade sig att de kunde vara bra mycket bättre. KIK vann rättvist med 3-1, trots att vi ett underläge efter en knapp halvtimme. Då var matchen ännu rätt jämn spelmässigt – men en taktiskt rätt spelarrokad gav sedan en matchbild i de grönsvartas favör. En psykologisk viktig kvittering fem minuter innan pausvilan bäddade för bortasegern. Även om det dröjde en halvtimme in i andra halvlek innan KIK fick ett målavslut, så kändes matchen som en trepoängare under hela den andra halvleken. Matchen inleds av växlande bollinnehav och anfallssituationer åt båda hållen. Det emellanåt bra kappelshamnsspelet blir dock lite för lättläst av hemmalaget. När/Hemse skapar för sin del några farligheter och har en bra period i mitten av första halvlek som också resulterar i ett ledningsmål efter ett väl avvägt inlägg.
KIK:s skyttekung Danne Boman visar sin kyla med ett välplacerat avslut efter en fin framspelning av Joakim Nanneson efter 40 minuter. Nannes är dagens målpassare och ser även till att friställa Peter Olofsson kvarten före slutet – det ger oss ledningen. En ledning som utökas efter 84 minuter – sedan Nanne på nytt svarar för en härlig framspelning till Danne.
Även om matchen inte spelas i det högsta tempot är alla tretton KIK-spelare värda en eloge för en stabil insats. Tvåmålsskytten Danne blir välförtjänt utsedd till dagen KIK-lirare, men han har konkurrens om den utmärkelsen av exempelvis assistkungen Nanne, mittbackskämpen Mats Pettersson – som aldrig ger sig och måste vara en motståndares mardröm – och mittfältskungen Håkan Sandström som när han väl kom in på rätt position ser till att Kappelshamn tar över det centrala mittfältet från ett mer och mer uttröttat hemmalag. Mittfältaren Oskar Månsson har haft en positiv formtrend under hösten och den fortsätter idag. Rikard Holmström ska också berömmas för ett gediget arbete mellan stolparna. Kul också att de båda avbytarna André Ohlsson och Jesper Ryftenius gör sina bästa insatser hittills in KIK-tröja. Det bådar gott för framtiden!

Div 5 söndag 12 oktober När/Hemse-Kappelshamns IK 1-3 (1-1)
Publik 6 Sudervallen kl 15.00 Domare Teddy Larsson

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Patrik Westerlund, MB Mats Pettersson ©, VB Rickard Berggren – HMF Joakim Nanneson, MMF Peter Olofsson, MMF Oskar Månsson, VMF Håkan Sandström – HF Daniel Boman, VF Mattias Andersson – Avb André Ohlsson, Jesper Ryftenius

Målen 1-0 28; 1-1 Danne (Joakim) 40; 1-2 Peter (Joakim) 77; 1-3 Danne (Joakim) 84
Byten 28 AO in MA ut; 35 MA in RB ut; 58 JR in MA ut
Matchens KIK-lirare Daniel Boman