Nya spelare i Jokkes Minne

Nya KIK-lirare

Inför 2015 har klubben samlat en grupp ungdomar med flyktingbakgrund som under den meriterade steg 4-utbildade tränaren Peter Anderssons ledning tränat fotboll tillsammans under vinterhalvåret. Några av killarna har spelat i FC Gutes och Visby AIK:s ungdomslag, men stadsklubbarna har av olika skäl dragit ner på antal serielag, så merparten av killarna har ingen klubbtillhörighet. Tanken är att Peters grupp ska bilda stommen i Kappelshamns B-lag i div 5. Att döma av deras hittills uppvisade kvalitéer på såväl träning med KIK-seniorerna och deltagande i Jokkes Minne, kommer säkert några av dem att konkurrera om en plats i KIK:s A-lag i div 4. I Trettondagens traditionella inomhusturnering i Kustparkshallen i Fårösund fick dessa potentiellt nya KIK-lirare representera klubben. Med tanke på att dom bara tränat ihop – men aldrig matchats tillsammans – får gänget klart godkänt. Visserligen blev det bara en vinst på sex försök, men anfallsspelet, tekniken och snabbheten kommer att göra nytta i våra seniorlag. I gruppspelet blev matchresultaten följande: Fårösund 0-1; Väskinde 0-3; Dalhem 2-7; Fårösund 1-0; Väskinde 1-3; Dalhem 1-4. Efter de inledande tre matcherna kom samspelet igång bättre och även försvararbetet fick mer struktur, så i de två sista matcherna låg inte poängen långt borta. Mot turneringens suverän Dalhem ledde KIK exempelvis med 1-0 efter halva matchen. Ett misstag som istället för 2-0 gav Dalhem 1-1 och ett felpass blev dock matchavgörande. Dalhems sista två mål kom i slutminuten. Följande nio killar medverkade i Jokkes Minne: Morteza Assisi (målvakt), Mohammed Al-Asadi, Sahky Abbasi, Ali Haidari (premiärmålskytt), Morteza Fayazi (segerskytt mot Fårösund), Mahdi Hasanzadh, Akbar Rahimi, Shafik Zimula (tremålsskytt) och Naim Fajzi. Duktige målvakten Morteza har faktiskt representerat KIK tidigare för ett par vintrar sedan, då han bodde på Staple.

Jokkes Minne 2015
Grupp A
Dalhems IF                         6                    5                    1                    0                    22-5               16
Väskinde AIS                     6                    5                    1                    0                    11-10             10