Seger med 2-1 i genrepet!

Daniel Boman gjorde två mål i genrepet

Danne – en pålitlig skyttekung

Den 11 april börjar allvaret för vårt stolta fotbollslag med en åttondelsfinal i DM och fyra dagar senare är det seriepremiär. Så söndagkvällens match på regnhalt konstgräs var en generalrepetition inför årets tävlingsmatcher. För att vara försäsong höll matchen god kvalité och KIK kunde rättvist efter en stark andra halvlek vinna med uddamålet efter att ha hämtat upp Stenkyrkas ledning. Det finns mycket bra att ta mig från denna match. Skönt att fjolårets skyttekung Danne bevarat målsinnet, härligt att våra tre Haima-ungdomar – Akbar, Morteza A och Morteza F – visade god framåtanda och initiativrikedom och tryggt att veteranen Håkan på mittfältet tycks behålla den klass han visade förra året. Dessutom fungerade det defensiva försvarsspelet utmärkt under i stort sett hela matchen. Matchen inleds rätt ok från KIK:s sida utan att vi skapar några större farligheter. Så när Stenkyrka tar ledningen efter tio minuter känns det lite orättvist. Trots mest spel på motståndarnas planhalva är dock de rosaklädda motståndarna hela tiden giftiga i sina snabba omställningar, utan att för den skulle sätta vår rutinerade målvakt Rille på några större prov.
Under halvtidspausen är det ett konstruktivt snack att vi under första halvlek haft för bråttom med att slå långa bollar på forwards och att vi istället ska fokusera mer på att med hjälp av i första hand innermittfältarna hålla bollen inom laget innan vi går till anfall.
Det gör att andra halvlek får ett annat utseende och att Kappelshamn lyckas vaska fram flera målchanser. Två av dem sätter skyttekungen Daniel inom loppet av ett par minuter efter dryga kvarten. Kvitteringsmålet kommer efter en bra framspelning från Mattias och ledningsmålet efter en förnämlig snabbt långpassning från Morteza A som Danne elegant tar emot och placerar distinkt i nätet. Hade vi spelat ishockey så hade Rille fått en poäng för andraassist.
Under matchens sista tio minuter skapar visserligen Stenkyrka några farligheter, men KIK vinner rättvist. Vi har bud på flera mål – bland annat gör Stenkyrkas keeper en fenomenal trippelräddning och en given straffsituation missas av domaren. Förutom det som nämns i ingressen ska mittlåset Patrik ha en eloge för en gedigen matchinsats liksom inhopparen David Söderberg – en frisk injektion på mittfältet.

Träningsmatch söndag 29 mars Stenkyrka IF-Kappelshamns IK 1-2 (1-0) Rävhagens Konstgräs kl 19.00
Domare Hugo Wennström Assisterande Pontus Jespersson och Andreas Uddin
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Patrik Westerlund, MB Mats Pettersson ©, VB Tony Lindström – HMF Adam Weijmers, MMF Oskar Månsson, MMF Håkan Sandström, VMF Emil Lundberg – HF Daniel Boman, VF Akbar Rahimi – Avb Mattias Andersson, Morteza Azizi, Morteza Fayasi, David Söderberg
Målen 1-0 10; 1-1 Danne (Mattias) 62; 1-2 Danne (Morteza A) 64