KIK utslaget ur DM

Årets första tävlingsmatch spelades på Rävhagens konstgräs i Visby mot Väskinde AIS. Det blev en klar förlust för de grönsvarta med 1-4 i åttondelsfinalen i DM. Resultatet speglar matchen rätt väl. Kappelshamn kom inte upp i normal kapacitet till stor del beroende på att många av de tyngre namnen i laget hade förhinder att delta. KIK blev under stora delen av matchen tillbakapressat och lyckades inte skapa särskilt många långa anfall. Men det finns ända flera positiva saker att ta med från matchen. Inledningen av matchen är någorlunda okej, men sedan uppstår en halvtimmes spelavbrott på grund av en otäck skada på en motståndare som vred sitt knä helt ur led. Först blir det en kvarts väntan på ambulans och sedan tar det lika lång tid till, innan ambulanspersonalen lyckas vrida den på planen kvarliggande spelarens knäskål i rätt position. Två av våra inledningsvis mest tongivande spelare tvingas utgå, Macke och Patrik. Dessa båda ska annars ha spelat hela första halvleken, innan andra lördagsplikter kallade.
Efter spelavbrottet tappar Kappelshamn mycket av sitt spel och mitten av halvleken är laget illa ut vid flera tillfällen och vid ett av dem får Vais till ett ledningsmål efter en påpasslig styrning av ett skott. Mot slutet av halvleken sker en klar KIK-uppryckning och det skapas några bra chanser, så en viss optimism sprids inför den andra halvleken.
Men istället återtar Väskinde initiativet och gör ytterligare ett mål efter några minuter. Efter motståndarnas andra missade straffspark femton minuter in på halvleken, dödas matchen av ett tredje Vais-mål i matchminut 71. Drygt tio minuter senare kommer den blåkläddas fjärde mål, innan Mats tröstmålar genom att trycka in en frisparksretur från Morteza A.
Som nämnts finns ett antal goda saker att ta med sig inför seriepremiären hemma på onsdag. Den är för övrigt flyttad till Slite Konstgräs kl 20.00. Trots ett målmässigt stort underläge ger laget inte upp och det kan bäst symboliseras med fyra riktigt starka kämpainsatser av Mats, Tony, Adam och Morteza A. Dessutom ska Mohammed A ha en eloge för en lovande debut för klubben.
Positivt också att Kappelshamn kunde mönstra fyra avbytare trots att en åtta, nio stycken tänkbara startspelare inte kunde medverka denna sena lördag eftermiddag. En starkt bidragande orsak till det är våra nyförvärv från Haima-gruppen. Inte mindre än sex stycken ensammakommande unga flyktingar deltar i vårt lag denna dag.

DM åttondelsfinal lördag 11 april Väskinde AIS-Kappelshamns IK 4-1 (1-0) Rävhagens Konstgräs kl 15.00 Domare Leif Pettersson Assisterande Isak Malm o Oskar Olsson MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Patrik Westerlund ©, MB Mattias Andersson, VB Tony Lindström – HMF Morteza Azizi, MMF Marcus Broberg, MMF Oskar Månsson, VMF Mohammad Al-Asadi – HF Adam Weijmers, VF Murtaza Hassani – Avb Mats Pettersson, Ali Haidari, Mohammed Hedary, Naim Fajzi
Målen 1-0 30; 2-0 48; 3-0 71; 4-0 82; 4-1 Mats (Morteza A, frispark)
Byten 15 MP MH in PV MB ut; 25 AH in MAz ut; 53 NF in PV ut; 58 MAz in MH ut; 73 MH in MA-A ut