Årets första seger!

Det blev B-laget som ordnade klubbens första trepoängare i år. I en tuff bortamatch kunde Kappelshamn/Fårösund B vinna med 3-2 efter en mållös andra halvlek. Lagets namn kanske var lite missvisande denna blåsiga söndag i Klintehamn eftersom ingen av de tretton spelarna i den grönsvarta dressen hade sin fotbollslicens för Fårösund. Istället bidrog Gutes ungdomar med fem spelare. Segern var rättvis där hemmalaget dominerade delar av första halvlek, men ett konditionsstarkt bortalag kontrollerade större delen av andra.

Under den första kvarten skapas många farligheter från båda håll – flest av Klinte, men bäst av KIK. A-lagets främste målskytt Robin Melin visar vid två tillfällen sitt fina målsinne och kan göra matchens första mål efter fem minuter och åtta minuter senare utöka bortaledningen med ytterligare ett mål. Men de blåvita hemmalaget fortsätta att spela bra och stressar kappelshamnslaget till misstag och inom loppet av tre minuter är det kvitterat när det återstår en kvart av första halvlek. Ett par minuter för paussignalen tar Robin åter tag i offensiven – denna gång ser han med en passning till att Putte Norqvist snyggt kan göra ställningen till 2-3.
En lyckad taktisk rockad inför andra halvlek blir kanske matchavgörande. Poängkungen Robin går ner som mittback och Mohammed Saraee går motsatt väg. Det gör att bortalaget kontrollerar matchen rätt rejält fram till sista tio minuterna, då Klinte gör en sista kraftansträngning för att kvittera, men lyckas inte.
Naturligtvis ska en kille som Robin lyftas fram en match som han med två mål och en assist avgör framåt – och genom ett lysande mittbackspel under andra halvleken också avgör bakåt. Ett stort plus ska och ges till Morteza Azizi i mål som genomgående gjorde en stabil insats kryddat med några spektakulära räddningar. Även övriga Haima-killar skötte sig riktigt bra. Gutes välutbildade ungdomar var förstås en tillgång, dom också – anfallaren Ali Yousif stack ut lite mer än övriga genom sin snabbhet och press på motståndarnas försvarslinje.

Div 5 söndag 17 maj Klintehamns IK-Kappelshamn/Fårösund B 2-3 (2-3)
Klintevallen kl 15.00 Publik 53
Domare Nils-Eric Folebo Lundberg Assisterande Philip Swärd o Pontus Jespersson

MV Morteza Azizi – HB Erik Holm**, MB Mohammed Saraee, MB Wilmer Nilsson **, VB David Larsson**– HMF Mubarak Shah Purdel, MMF Albin Norqvist, MMF Robin Melin ©, VMF Sakhy Abbasi – HF Oskar Andersson**, VF Ali Yousif – Avb Mohammed Hedary, Ali Faizi