Tufft mot Vänge!

I premiärmatchen i div 5 hade B-laget ett rekord i låg genomsnittsålder – drygt 19 år – nu några dagar senare hade den sjunkit till 17 år! Det var kanske lite för ungt när Kappelshamn/Fårösund mötte ett mot tidigare år klart förnyat och förbättrat Vänge på Fårösunds IP. Tuffheten hos bortalaget ställde till problem för våra kanske 15-20 kilo lättare lirare än motståndarna. Från den lyckade premiären mot När/Hemse fanns det bara en spelare kvar i den då giftiga centrallinjen och hemmalaget räckte helt enkelt inte till utan fick stryk med 0-6. Efter en inledning där Vänge pressar högt och då KIK/FGoIK inte får igång något eget spel ramlar de första baklängesmålen in i rätt snabbt och det står 0-4 efter 26 minuter. Sedan sker en viss uppryckning, så det resultatet står sig till halvtid.

De denna afton rödvitklädda Kappelshamn/Fårösund gör en klart bättre andra halvlek, flyttar upp spelet mer. Men det skapas alltför få bra lägen för avslut och det går inte att undvika ytterligare ett par baklängesmål under matchens sista femton minuter.

Resultatet ska ses som en parentes – ungdomarna är duktiga, men behöver kompletteras som förra gången av ett par äldre killar. Den äldste denna kväll är tjugotvå år medan den yngste är fjorton och fyra till endast femton år!

15-årige Gute-killen Joar Guteson visar prov på stort fotbollskunnande, men han är lite för ensam denna afton. Morteza Fayasi gör också en bra insats när han efter en halvtimme får spela på sin favoritplats, högerbacksposition. Eftersom hemmamålvakten Robert Leal skadar sig, får vi göra ett målvaktsbyte i halvtid. Morteza Azizi ställer sig mellan stolparna och gör en riktigt, riktigt bra halvlek med bland annat en spektakulär dubbelräddning som till och med får motståndarna att applådera.

Div 5 torsdag 7 maj Kappelshamn/Fårösund B-Vänge IK 0-6 (0-4)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 29 Domare Oskar Olsson

MV Robert Leal* – HB Gustav Molander*, MB Theodor Granvald**, MB Morteza Fayasi, VB Emil Weinebrandt* – HMF Mohammed Hedary, MMF Morteza Azizi, MMF Joar Guteson ©**, VMF Gustav Melander* – HF Rickard Andersson*, VF Ali Haidari – Avb Naim Fajzi, Murtaza Hassani, Jacob Bengtsson *
Målen 0-1 4; 0-2 10: 0-3 24; 0-4 26: 0-5 75; 0-6 80