Mats och Håkan

Håkan gjorde mål i sin 400:e match

Onsdagens sena kvällsmatch på Gutavallen mot Visby AIK inleddes med att Håkan Sandström uppvaktades av klubben genom lagkaptenen Mats Pettersson med blommor och buckla för att han skulle medverka i sin 400:e A-lagsmatch i seriesammanhang för klubben. Det var ett tag sedan denne mittfältsmotor gjorde mål, men i matchens slutskede tryckte han in bollen i nätmaskorna bakom motståndarnas målvakt.

Efter en liten svettig inledning då VAIK börjar bra tog Kappelshamn för sig alltmer av spelet och skapar en hel del chanser och i 27:e minuten slår David Söderberg en smart hörna förbi klungan vid främre stolpen som skruvar sig in i målet direkt via den bortre stolpen. Tyvärr lyckas stadslaget kvittera fyra minuter senare så lagen går till halvtidsvila med ställningen 1-1. Inte helt orättvist, även om det ska erkännas att VAIK har de mesta av spelet och några spektakulära räddningar av den i sista minuten inkallade reservkeepern Mohammed Hedary håller målprotokollet jämnt.
Tyvärr inleder KIK den andra halvleken lite darrigt och efter en kvart börjar baklängesmålen ramla in. Kappelshamn bjuder på bra motstånd så länge orken håller. Men det är bara att konstatera – laget är inte tillräckligt konditionsstarkt.
Som nämnts reducerar Håkan i matchminut 80 och ett par minuter före slutsignalen fastställer Visby AIK sina segersiffror till 6-2. I samma veva skadar sig Mohammed i målet – hjärnskakning – och det blir en hel del dramatik och spelavbrott innan ambulansen dyker upp. I detta sammanhang vill KIK rikta ett stort tack till hemmalaget som på ett proffsigt ställer upp med filtar och annat för att hjälpa Mohammed.

I denna match ska många spelare ha beröm, Mohammed är redan nämnd – men till Matchens KIK-lirare utses Mats som gör en i stort sett en felfri insats som mittback. Som vanligt är kvartetten Jonas Gatu, Macke Broberg, Tony Lindström och Patrik Vesterlund mycket nyttiga liksom jubilaren Håkan. Pablo Valenzuelas första halvlek är nog hans bästa i år och Mehdi Hassanzadeh och Morteza Fayazi visar stundtals prov på god initiativförmåga.

Från Visby Lasarett meddelades först att Mohammed skulle skrivas ut eftersom hans hjärnskakning bedömdes som lindrig, men senare kom besked om att han skulle ligga kvar för säkers skull över natten för observation.

Div 4 onsdag 12 augusti Visby AIK-Kappelshamns IK 6-2 (1-1)
Gutavallen kl 19.00 Publik 90 Domare Ola Bröms Assisterande Rolf Nirs Wahlgren o Elias Engström

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson ©, MB Patrik Vesterlund, VB Tony Lindström – HMF Morteza Fayazi, MMF Jonas Gatu, CMF Marcus Broberg, MMF Håkan Sandström, VMF Emil Lundberg – TF David Söderberg – Avb Mehdi Hassanzadeh, Murtaza Hassani, Adam Weijmers

Målen 0-1 (David (hörna, Emil) 27; 1-1 31; 2-1 60; 3-1 62; 4-1 64; 5-1 70; 5-2 Håkan (mats) 80; 6-2 88