Tre grönsvarta målskyttar i en och samma match!

Torsdagkvällens möte i div 5 mellan Kappelshamn/Fårösund och Klintehamn bjöd på en publikvänlig målrik fotboll där ledningen växlande fram och tillbaka mellan lagen. KIK svarade för såväl matchens första som sista mål, men däremellan hade Klinte haft uddamålsledning vid två tillfällen. Så slutresultatet 4-4 får anses spegla matchen på Snäckersvallen liter hårda uttorkade gräsmatta rätt väl. Det var första gången i år som b-laget noterades för mer än tre mål i en och samma matcher och första gången laget hade fler än två olika målgörare.

Redan efter en minut svarar Morteza Fayazi för matchens snyggaste mål. Han driver bollen från sin backposition förbi flera spelare, väggspelar med Naim Fajzi innan han avancerar mot mål och placerar bollen elegant med en utsida invid den bortre stolpen.
Runt matchminut 20 tappar hemmalaget positioner som först gör att Klinte kvitterar och sedan tar ledningen på en straff. Det är nära att den duktige talangfulle Rickard Engström i målet ska ta den bra placerade straffen, men han når inte riktigt bollen.
Efter några positionsbyten kommer KIK/FGoIK in i matchen igen och efter 25 minuter träffar Pontus Westberg bollen perfekt med ett skott som ger 2-2. Precis efter halvtidspausen sätter Suhaib Zarum läckert 3-2 och Said Mohammed noteras för sin andra assist.
En ny hemmasvacka i mitten andra halvlek ger bortalaget såväl kvittering som ledning, men nya positionsbyten ger ny kraft åt vårt unga lag och kvällens skyttekung Suhaib kan påpassligt kvittera till 4-4 en kvart före slutet – denna gång svarar Sahky Abbasi för en fin framspelning.
Matchens sista tio minuter är gastkramande för publiken – två rätt tröttkörda lag får inte bort bollen från en den defensiva tredjedelen av plan, när den väl landat där. Först är det Klinte som har en tvåminuterspress, sedan KIK, sedan Klinte, sedan KIK, sedan Klinte och sedan KIK igen. Men det finns heller ingen riktig styrka kvar i spelarnas ben för orka göra en tillräckligt vass avslutning. Så det blir inga fler mål.

Många spelare gör bra ifrån sig i denna match – Rickard i målet är redan nämnd, liksom alla tre målskyttarna. Suhaib är många gånger på rätt ställe och hade med lite flyt kunnat bli fyramålsskytt. Fayazi rör om rejält i grytan med sina offensiva raider, men är även mycket bra som högerback. Pontus kämpar och sliter och gör stor nytta på det centrala mittfältet. Även Sahky och Abdi ska ha ett stort plus för kreativt spel.

Div 5 torsdag 20 augusti Kappelshamn/Fårösund B-Klintehamns IK 4-4 (2-2)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 22 Domare Oskar Olsson Assisterande Elias Engström o Isak Malm

MV Rickard Engström** – HB Morteza Fayazi, MB Mohammed Hedary, MB Gustav Melander*, VB Morteza Azizi – HMF Ali Haidari, MMF Pontus Westberg©*, MMF Sahky Abbasi, VMF Naim Fajzi – HF Chamil Luotomäki, VF Said Mohammed – Avb Andreas Uddin, Suhaib Zarum
Målen 1-0 Morteza F (Naim) 1; 1-1 18; 1-2 straff (MoH); 2-2 Pontus (Said) 25; 3-2 Sohaib (Said) 46; 3-3 68; 3-4 73; 4-4 Suhaib (Sahky) 75