Nära poäng i sockenderbyt!

Torsdagkvällens B-lagsderby på Slite Konstgräs mot Hangvar blev en oväntat spännande tillställning där Kappelshamn/Fårösund först ledde med 2-0. Men efter 2-2 i halvtid lyckades Hangvar fem minuter före full tid göra segermålet på ett slumpskott. Grymt – men i ärlighetens namn inte ett alldeles orättvist resultat mot ett på pappret ett mycket starkt hangvarslag.

I matchens inledning skapas chanser åt båda hållen, men oftast går avsluten utanför eller så avvärjs dom av de denna kväll pigga målvakterna i de båda lagen. Då hittar KIK:s succétalang Suhaib Zarum på andra grepp. Efter dryga tio minuter lurar han sig förbi Hangvars backlinje på kortlinjen och slår ett perfekt hårt markinlägg som Emil Weinebrandt stöter in. Och två minuter senare springer han på nytt förbi några bevakare och drar på en rökare ur dålig vinkel nära kortlinjen. Skottet landar otagbart strax under ribban och det står 0-2.
En något chockat Hangvar äter sig dock mer och mer in i matchen – hittar svagheter i bortalaget, spelar hårt på gränsen till fult och skapar ett flertal målchanser som dock avvärjs av en storspelande Mohammed Hedary i mål. Trots byten lyckas Kappelshamn inte bryta matchbilden och ett försvarsmisstag och en snygg hörnnick gör att motståndarna både kan reducera och kvittera under halvlekens sista kvart.
Under inledningen av andra halvlek är spelet hyfsat jämnt, men längre in på halvleken faller det grönsvarta laget tillbaka alltför mycket men Mohammed fortsätter att storspela, liksom mittbackarna Morteza Azizi och Morteza Fayazi. Detta i kombination med stressade hangvarsavslut gör att ställningen ännu är 2-2 fram till matchminut 86. Då landar ett högt slumpskott framför KIK-målvakten som fullt förståeligt missbedömer den enormt höga studsen och bolluslingen slinker försmädligt in strax under ribban. Vårt unga lag – med en medelålder på knappt 18 år – ger dock inte uppe och skapar några kvitteringschanser i matchens slutminuter, men tyvärr blir inte avsluten tillräckligt bra.

Som nämnts gjorde Mohammed en bra match i mål, de två Mortezas var duktiga, liksom fårösundaren Emil och giftige, målfarlige Suhaib. Men en annan kille ska också ha ett beröm för sin insats defensivt på det centrala mittfältet – nämligen Mehdi Hassanzadeh som nog gjorde sin bästa match hittills i KIK-tröja kryddat med en väl avvägd assist till Suhaibs mål. Kommer laget upp till samma nivå i seriens återstående två matcher finns det goda chanser till trepoängare och en klättring uppåt i tabellen.

Torsdag 17 september Hangvars SK B-Kappelshamns IK/Fårösunds GoIK B 3-2 (2-2)
Slite Konstgräs kl 19.00 Publik 24 Domare Göran Thomsson Assisterande Bo Darvelid o Philip Svärd
MV Mohammed Hedary – HB Morteza Fayazi ©, MB Gustav Melander*, MB Morteza Azizi, VB Ali Haidari– HMF Emil Weinebrandt *, MMF Mehdi Hassanzadeh, MMF Ali Faizi, VMF Murtaza Hassani – HF Suhaib Zarum, VF Hamse Omar**– Avb Sahky Abbasi, Ahmed Ahmed**, Chamil Luotomäki, Rasmus Martis**
Byten 22 SA AA CL in AF EW SZ ut; 38 EW in HO ut; 46 AF SZ HO in; SA CL AA ut; 67 SA in GM ut; 70 CL in AH ut; 77 GM in AF ut