Mats och Rille

Stryk med uddamålet!

Tabelljumbon Fårösund fick en efterlängtad revansch mot Kappelshamn i den sista spelomgången i årets div 4. Ett tunt grönsvart lag på grund av inte mindre än fyra sena återbud på viktiga spelare lyckades inte skapa särskilt många målchanser. Ett mållöst KIK fick se sig besegrat med uddamålet på Fårösunds välbesökta hemmaplan – 110 åskådare. Med tanke på förutsättningarna gjorde ändå Kappelshamn en godkänd insats.

Matchen inleds lite trevande från båda håll, men det är hemmalaget som med ett lite tuffare spel skapar de största farligheterna. Mot slutet av halvleken lyckas bortalaget bättre med offensiven, men får inte till dom riktigt vassa avsluten. Efter 45 minuter står det 0-0.
Under inledningen av andra halvlek tar KIK över mer av spelet men lyckas inte rubba motståndarna som dessutom är väldigt skottvilliga och pressar en solbländad Rikard Holmström i mål till tuffa räddningar. Efter en timmes spel passerar bollen in i målet bakom Rille. Därefter flyttar Kappelshamn upp laget för att nå en kvittering utan att lyckas. Det skapar hela tiden farliga kontringsmöjligheter för fårösundarna men deras avslut fastnar på våra mittbackar eller på vår målvakt. Vid ett tillfälle blåser domaren straff men gör Rille först en tjusig räddning och på returen från nära håll gör han en än mer spektakulär räddning. Visst skapar kappelshamnarna lägen för kvittering under matchens sista fjärdedel, men tyvärr är vi bara nära.
Till Matchens Lirare utsågs Rille tack vara ett gediget målvaktsspel kryddat med dubbelräddningen av straffsparken. Mittbacksparet Morteza Azizi och Mats Pettersson gjorde ett hyperstarkt, resolut, tufft jobb tillsammans och på mittfältet slet, kämpade och styrde Håkan Sandström spelet på ett förtjänstfullt sätt.

Lördag 26 september Fårösunds GoIK-Kappelshamns IK 1-0 (0-0)
Fårösunds IP kl 16.00 Publik 110 Domare Göran Tomasson Assisterande Elias Engström o Niclas Ohlander

MV Rikard Holmström – HB Emil Lundberg, MB Morteza Azizi, MB Mats Pettersson ©, VB David Söderberg – HMF Niklas Karlsson, MMF Mikael Lundin, MMF Håkan Sandström, VMF Chamil Luotomäki – HF Suhaib Zarum, VF Mehdi Hassanzadeh – Avb, Mohammad Said Dobouz, Naim Faizi
Byten 17 MSD in CL ut; 46 CL NF in MSD MH ut; 50 MSD in NF ut; 59 MH in CL ut