Tuffa inledningsmatcher i Futsal-DM

Den första av vinterns inomhuscuper i fotboll startade i lördags med Futsal-DM i Södervärnshallen i Visby. Varje match är dubbelt så lång som brukligt vid andra inomhusturneringar som GA Cup – 2 x 20 minuter. En tuff uppgift för spelarna att orka med konditionsmässigt och samtidigt ha kvar fokus på positionsspelet. Första halvleken mot Levide gick riktigt bra, 1-1, men sedan orkade inte killarna och det 1-5. Mot IFK Visby rann det iväg till förlustsiffror på 1-10, även om dessa siffror riktigt speglade matchbilden.

Kappelshamn börjar riktigt bra och tar ledningen efter fem minuter genom ett snyggt mål av Morteza Fayazi där han först tar sig förbi motståndarna i deras straffområde och från nära håll lyfter bollen i nättaket. Förutom några bolltapp på grund av orutin vid inspark – då bollen alltid måste ligga exakt rätt och helt still – dominerar de grönsvarta spelet och skapar flera giftiga målchanser. Levide är heller inte ofarliga men de farligheter laget skapar avvärjs suveränt av Mohammed Hedary i mål utom i halvlekens sista anfall, där Mohammed oturligt lyckas fälla en motståndare i en tilltrasslad situation framför vårt mål. På den korrekt dömda straffen kvitterar Levide.

Tyvärr orkar inte KIK hålla kvar det fina spelat under andra halvlek. Det i kombination med ett antal individuella misstag ger motståndarna fyra målchanser som de effektivt utnyttjar och det blir 1-5 i baken för de våra.

I match nummer två ställs vi mot ett inomhusgäng i riktigt bra form som vunnit över Dalhem i sin inledande gruppspelsmatch. Inledningsvis lyckas Kappelshamn ändå på ett godkänt sätt hålla positioner och göra det svårt för motståndarna. I mitten av halvleken vid underläge med 0-3 gör KIK ett målvaktsbyte på grund av handskada på Mohammed. Trots det håller vi spelet hyfsat uppe och får till reducering påpassligt från Mehdi Hassanzadeh efter tufft förarbete av Tony Lindström, men IFK är bra och hinner med 5-1 innan halvleken är över. Spelmässigt hänger Kappelshamn bra med under andra halvlekens inledning och är nära att reducera vid några tillfällen. De gånger det skapas farligheter åt andra hållet svarar nyinsatte målvakten Morteza Azizi för ett antal rådiga ingripanden. Men till slut orkar KIK-spelarna inte hålla rätt position och tar beslut på alltför svåra passningar, något som straffar sig mot ett så pass bra motstånd. Innan domarna blåst av matchen står det 10-1 till IFK på anslagstavlan.

Stora siffror, ja – men ändå lite kul att flera av motståndarna kom fram efter matchen och sa att siffrorna inte alls speglade matchen. Den var klart jämnare än så. Kul, det är inte ofta man får höra det.

Förhoppningsvis kan spelarna dra lärdom av de två matcherna att ha med till två nya tuffa fajter nästa lördag.

Futsal-DM lördag 7 november Kappelshamns IK-Levide IF 1-5 (1-1)
Södervärnshallen kl 9.30 Domare Adam Ladebäck och Wictor Norström
MV Mohammed Hedary – Backar Niklas Karlsson, Morteza Azizi, Lamin Sallah, Morteza Fayazi – Anfallare Tony Lindström ©, Emil Lundberg, Pablo Valenzuela, Mehdi Hassanzadeh, Sakhy Abbasi
Målen 1-0 Morteza (Pablo) 5.00; 1-1 20.00; 1-2 20.30; 1-3 24.30; 1-4 31.30; 1-5 37.00

Futsal-DM lördag 7 november IFK Visby-Kappelshamns IK 10-1 (5-1)
Södervärnshallen kl 11.30 Domare Adam Ladebäck och Wictor Norström
MV Mohammed Hedary/Morteza Azizi – Backar Lamin Sallah, Morteza Fayazi , Morteza Azizi/Mohammed Hedary – Anfallare Tony Lindström ©, Emil Lundberg, Pablo Valenzuela, Mehdi Hassanzadeh
0-1 3.00; 0-2 10.00; 0-3 10.30; 1-3 Mehdi (Tony) 17.00; 1-4 18.00; 1-5 18.30; 1-6 28.00; 1-7 33.00; 1-8 34.00; 1-9 36.30; 1-10 39.00;