Azizi och Rille

En hedersam förlust

Det sägs att det inte finns hedersamma förluster. Det finns det visst. KIK:s tredje DM-match på påskafton mot IFK Visby som slagit ut förra årets div 4-vinnare FG ur DM:et var en sådan. Det tog över en timme för IFK att få hål på nollan och när domaren blåste av matchen hade Kappelshamns förlustsiffror hållits så låga som 0-2.
KIK inleder matchen riktigt bra och lyckas skapa någon målchans, även om IFK har det mesta av spelet. Bra försvarsarbete stressar IFK till en del dåliga avslut och de gånger avsluten är riktigt bra står Kappelshamns keeper Rikard Holmström i vägen. Denna matchbild fortsätter ända fram till matchminut 65, då ett lurigt avslut från hemmalaget ger en underlig bollstuds som ställer Rille. Fem minuter senare får vi en onödig frispark emot oss och i efterdyningarna av den får IFK till ett otagbart skott. Men sedan spikar KIK på nytt igen bakåt och är också nära en reducering vid ett par tillfällen.
Med tanke på att fem av de mest tongivande grönsvarta spelarna från förra helgens segermatch mot Fårösund inte kunde vara med är dagens insats extra imponerande. De spelare som tillkommit gör samtliga en helgjuten insats. Det i kombination med att de andra killarna lyfter sig gör att Kappelshamn verkligen kan sägas förlora med flaggan i topp.
Storspelande målvakts-Rille är givetvis en stor orsak till påskaftonens imponerande insats, men även backlinjen med Morteza Azizi, Mattias Andersson, Robin Melin och Mohammed Hedary storspelar. På det centrala mittfältet visar Marcus Broberg sin styrka som ledare. Macke vinner kanske inte alla närkamper, men står rätt och framförallt lyfter han laget med sitt pådrivande snack. Hans mittbackskollega Fazel gör en gedigen insats liksom inhopparen Ali Haidari.
Totalt har KIK gått runt på 23 olika spelare i de tre DM-matcherna. Det har varit väldigt bra att klubben kunnat testa så många spelare på olika positioner – det kommer att visa sig längre fram. Nackdelen är givetvis att Kappelshamn inte kunnat ställa ett samspelt gäng på benen. Men målsättningen med årets DM-deltagande har inte varit att vinna gruppen.
DM gruppspel lördag 26 mars IFK Visby-Kappelshamns IK 2-0 (0-0) Rävhagen Konstgräs kl 12.00 Publik 16 Domare Pelle Öström Assisterande Nils-Eric Folebo Lundberg o Rolf Nirs Wahlgren MV Rikard Holmström – HB Morteza Azizi, MB Mattias Andersson ©, MB Robin Melin, VB Mohammed Hedary – HMF Mohammed Sade, MMF Fazel Ruhullah, MMF Marcus Boberg, VMF Murtaza Hassani – DF Mehdi Hassanzadeh – TF Khalid Haybe – Avb Ali Haidari, Naim Fajzi Byten 23 AH in MuH ut; 28 NF in KH ut; 46 KH in NF ut; 59 MuH in MeH ut; 65 NF in AH ut; 68 MeH in MoH ut; 70 AH in MuH ut; 75 MoH in MS ut; 80 MS in KH ut; 84 KH in RM ut Målen 0-1 65; 0-2 70