En skön seger!

Även årets andra utomhusmatch ingick i DM. Ett bättre KIK-spel än senast i kombination med sämre motstånd i form av Fårösund bäddade för en skön seger med 3-2. Resultatet får anses rättvist även om Fårösund skapade en del farligheter under vissa perioder.
I matchinledningen har det rödvita norrlaget en hel del flyt med lite underliga bollstudsar som ger dom några riktiga giftiga målchanser. Men som KIK-målvakten Mattias Andersson klarar på ett härligt sätt. Sedan tar de grönsvarta över mer av spelet – men en snygg språngskalle på en hårt dömd men bra slagen frispark ger Fårösund ledningen efter knappt tjugo minuter. En bra löpning av Mohammed Sade efter en halvtimme fullbordar han med en säker avslutning och KIK kvitterar. Och i halvlekens slutminuter spelar Emil Lundberg fram Micke Lundin som även han gör en bra löpning och slår ett väl avvägt inlägg som styrs in av en motståndarförsvarare.
Stärkta av ledningen gör Kappelshamn en bra första halvtimme av andra halvlek som avslutas med ett härligt mål av Putte Jansson efter ett uppoffrande förarbete av Mehdi Hassanzadeh. Nu har vi en säker seger tänker många av oss och det skapas flera chanser till både 4-1 och 5-1. Men istället lyckas Fårösund kvittera i matchminut 88 efter lite nonchalant spel från KIK-lirarna och det blir nerv i matchen. En hårt dömd straff fyra minuter före full tid får hjärtat att darra. Som tur är slår fårösundaren straffen i ribban och Kappelshamn vinner välförtjänt.
Många goda insatser i KIK är värda ett omnämnande. För att inte bli alltför långrandig nöjer jag mig med att nämna några. Putte Jansson bra jobb så väl på mittfält som i anfallet, Emil Lundberg kreativ och pigg yttermittfältare och hela backlinjen som svarar för en gedigen insats. Dessutom överraskar Micke Lundin positivt när han lämnar forwardslinjen för yttermittfältet. Sammantaget en match som ger goda hopp inför kommande seriespel.
DM gruppspel söndag 20 mars Kappelshamns IK- Fårösunds GoIK 3-2 (2-1)
Slite Konstgräs kl 12.30 Publik 25 Domare Thomas Feichtimger Assisterande Oskar Olsson o Emrik Johansson
MV Mattias Andersson – HB Morteza Azizi, MB Tony Lindström ©, MB Lamin Sallah, VB Mohammed Sade – HMF Emil Lundberg MMF Patrik Jansson MMF Håkan Sandström VMF Murtaza Hassani – HF Mikael Lundin VF Mehdi Hassanzadeh – Avb Mohammed Hedary, Ali Faizi, Naim Fajzi
Byten 22 MoH in MeH ut; 37 AF in MS ut; 46 NF in ML ut; 60 ML in AF ut; 63 MeH in NF ut; 70 MS in EL ut
Målen 0-1 18; 1-1 Mohammed 31; 2-1 Mikael (Emil) 42; 3-1 Patrik (Mehdi) 73; 3-2 82