Väntad förlust i utomhuspremiären!

Söndagens utomhuspremiär var också årets första tävlingsmatch när KIK mötte Fardhem Garda långt bort på Hemse konstgräsplan. Motståndarna – vars A-lag vann div 4 förra året och vars VB-lag vann div 5 – var givetvis so klara favoriter: 5-0 till FG i halvtid kändes ändå lite väl oroväckande siffror. En taktisk omdisposition från 4-4-2 till 4-5-1 plus positivt peptalk i pausvilan gav Kappelshamn en injektion och under den andra halvleken förbättrades vårt spel. Även om vi inte lyckades göra något mål var det bara vid ett tillfälle knappt tio minuter kvar av matchen som Fardhem registrerades för mål under den andra halvleken. 0-6 på bortaplan mot ett av öns bästa lag som redan haft tre träningsmatcher avklarade – det är inget att hänga läpp över.
Kappelshamn mönstrar inte mindre än fyra debutanter i denna match, men det är välkända namn som ska ha mest beröm. Mittbacken Tony Lindström är lagets viktigaste lirare med sitt uppoffrande säkra försvarsarbete, där har han god hjälp av Morteza Azizi som med åren utvecklat sitt spel rejält. Oldtimern Håkan Sandström sliter föredömligt på mittfältet och han får god hjälp av Mehdi Hassanzadeh under den andra halvleken, då Mehdi flyttar ner från en anfallsroll som inte riktigt funkar denna dag. Hela laget ska ha en stor eloge för att stå upp och kämpa efter stort underläge i halvtid. Då kan det vara väldigt lätt att börja hänga med huvudet, några sådan tendenser visar inte de grönsvarta killarna.
DM gruppspel söndag 13 mars Fardhem Garda BK-Kappelshamns IK 6-0 (1-0)
Sudervallen Konstgräs kl 12.00 Publik 15 Isak Malm Assisterande Simon Vernersson och Nils-Eric Folebo Lundberg
MV Mattias Andersson – HB Morteza Azizi, MB Mohammed Sade, MB Tony Lindström©, VB Mohammed Hedary – HMF Ali Haidari, MMF Sam Rashidinejad, MMF Håkan Sandström, VMF Zakir Asadi – HF Murtaza Hassani, VF Mehdi Hassanzadeh – Avb Ali Faizi, Khairullah Atayee, Khalid Haybe, Naim Fajzi
Byten 12 AF KA in MoH SR ut; 18; KH in ZA ut; 34 NF in MuH ut; 39 SR in AH ut; 46 AH in SR ut; 68 ZA in AF ut; 72 SR in KH ut; 76 KA in AH ut; 78 KH in MoH ut; 80 NF in SR ut
Målen 0-1 4; 0-2 12; 0-3 18; 0-4 25; 0-5 28; 0-6 82