Konstruktiv mittfältare

Förlust mot Stenkyrka

Den första träningsmatchen efter KIK:s tre DM-fajter spelades mot Stenkyrka på Slite Konstgräs under söndagseftermiddagen. Det blev en nyttig genomkörare inför seriestarten om ett par veckor. Tråkigt nog blev det kappelshamnsförlust med 2-3, men ändå stundtals riktigt lovande spel.

Under den första halvleken är spelet stundtals rätt jämnt med ett visst KIK-övertag. Den stora skillnaden är att de grönsvarta skapar klart flest chanser till bra avslut. Men det är bara den för dagen pigge Micke Lundin som får till det med ett tidigt snyggt mål på en bra framspelning från Mehdi Hassanzadeh. Tyvärr lyckas Kappelshamn sedan dra på sig två straffar som Stenkyrka satte otagbart. I slutet av första halvlek slår Mehdi en vältajmad hörna som duktige mittbacken Lamin Sallah elegant nickar in.

Under den andra halvleken får KIK klara sig utan sin giftige anfallare Micke som måste åka iväg och jobba. Det medförde att vi inte riktigt hade en spjutspets som kunde göra mål. Trots en fyra fem klara målchanser för de våra blir det inga fler mål i matchen. Dom få farligheter som Stenkyrka skapar reder nye Abas i mål ut på ett bra sätt.

Kappelshamn ska ändå ta med sig positiva saker från matchen på den inte alltför lättspelade blåsiga konstgräsplanen. Laget skapar många målchanser och stundtals fungerar passningsspel och positionsbyten, men KIK-lirarna går alldeles för lätt in i motståndarnas offsidekällor, då och då överdrivs dribblandet och när kampsspelet måste bli bättre. Antingen blir det för hårda satsningar som resulterar i avblåsningar och varningar eller så undviks kroppskontakt.

Förutom nämnda kvartett duktiga kappelshamnare ska även yttermittfältaren Emil ha en eloge för en helgjuten insats med bra löpningar, passningar och försvarsarbete. Central på mittfältet gjorde Ali Haidari sin bästa match hittills i KIK-tröjan – jobbar hårt och spelar konstruktivt.

Vi har en match till att finslipa formen inför hemmapremiären den 5 maj. Nu på söndag eftermiddag den 24 april får ett tufft genrep mot ett kombinerat A- och B-lag från Hangvar.

Träningsmatch söndag 17 april Kappelshamns IK-Stenkyrka IF 2-3 (2-2)
Rävhagen Konstgräs kl 16.00 Publik 20 Domare Hugo Wennström Assisterande Nils-Eric Folebo Lundberg o Ida Kellström
MV Abas – HB Morteza Azizi, MB Tony Lindström ©, MB Lamin Sallah, VB Mohammed Hedary – HMF Mohammed Sade, MMF Rouhollah Fazel, MMF Mehdi Hassanzadeh, VMF Emil Lundberg – HF Khalid Haybe, VF Mikael Lundin– Avb Ali Haidari, Murtaza Hassani, Mattias Andersson, Sam Rashidinejad, Yasir Ahmadi
Målen 1-0 Mickael (Mehdi) 6: 1-1 (straff) 11; 1-2 (straff) 17; 2-2 Lamin (Mehdi, hörna) 38; 2-3 (självmål, hörna)