Duktiga mittfältare

KIK räckte inte till

Årets tredje match spelades på en fin gräsplan i Visby en skön vårkväll mot rutinerade, meriterade seriefavoriterna FC Copa. Under första halvlek hade de grönsvarta bortaspelarna inte riktigt förstått skickligheten hos motståndarna, så Copa kunde göra många mål efter passivitet från KIK. Efter pausen ryckte Kappelshamn upp sig och bjöd på bättre motstånd.

Matchen startar inge vidare för KIK-lirarna. Redan efter sju minuter får Copa straff efter en onödig tackling strax innanför straffområdet. En bra slagen straff räddas nästan Rikard Holmström. Tyvärr är han någon hundradels sekund för sen, så bollen rullar försmädligt in vid stolpen via Rilles händer. Ett svagt markeringsarbete utnyttjas av motståndarna vid ytterligare tre tillfällen inom loppet av knappt tjugo minuter, men sedan sker en viss uppryckning efter det att Kappelshamn slängt in tre pigga avbytare. I den för alla obegripliga fem minuter långa tilläggstiden gör sedan Copa sitt femte mål.
En förändring från 4-4-2 till 4-5-1 inför andra halvlek plus en del rockader i bortalaget förändrar matchbilden. KIK lyckas skapa ett antal chanser, men får för andra gången i år gå mållöst från en seriematch. Ett baklängesmål i matchminut 53 får laget också inkassera – så det blir en klar förlust med 0-6.
Annars ger torsdagkvällens fajt en hel del nyttiga erfarenheter. Yttermittfältaren Emil Lundberg visade att han är minst lika bra som central mittfältare och är tillsammans med comebackande Morteza Fayazi och den kreative Mehdi Hassanzadeh lagets bästa spelare. Rouhollah Fazel visar under matchens sista 25 minuter att han är en utmärkt ytterback. Målvakts-Rille är som alltid trygg och manar på lagkamraterna på ett bra sett.
Då 7-8 tänkbara startspelare hade förhinder denna kväll på grund av skador, sjukdom, jobb och innebandyträning får ända matchinsatsen ges godkänt med tanke på den andra halvlekens spel. Ännu är KIK mål- och poänglösa på bortaplan – men hemma har vi tagit full pott. Det är bara att hoppas på en ny trepoängare nästa torsdag på Snäckersvallen, även om vi också då har ett bra motstånd i förra årets seriesegrare i femman Fardhem Garda B.

Div 5 torsdag 12 maj FC Copa-Kappelshamns IK 6-0 (1-0)
Visborgsvallen kl 19.00 Publik 30 Domare Thomas Feichtinger Assisterande Leif Pettersson o Bo Darvelid

MV Rikard Holmström – HB Mohammed Hedary, MB Lamin Sallah, MB Tony Lindström ©, VB Yasir Ahmadi – HMF Murtaza Hassani, MMF Morteza Fayazi, MMF Rouhollah Fazel, VMF Emil Lundberg– HF Mehdi Hassanzadeh, VF Khalid Oman – Avb Ali Haidari, Mattias Andersson, Mohammed Sade
Målen 0-1 straff 7; 0-2 12; 0-3 18; 0-4 29; 0-5 45+; 0-6 53