Robin, Murre och Khalid

Premiärvinst!

Äntligen har fotbollssäsongen börjat på allvar för klubbens stolta representationslag i femman. Om vinster under vårens DM- och träningsmatcher inte varit så vanliga lossnade det i denna soliga, försommarvarma majkväll på Snäckersvallens fina gröna matta. KIK ställde nog årets på pappret hittills starkaste lag på benen och det skulle visa sig räcka till en uddamålsseger mot nya Palestino FC, trots att hemmalaget spelade med tio man under så gott som hela andra halvlek.

Matchen inleds med några minuters kappelshamnspress. Sedan tar Palestino över och pressar tillbaka de grönsvarta och skapar många målchanser. För det mesta står hemmamålvakten Abbas Khaliqi i vägen. Vid en markeringsmiss i mitten bortalaget ledningen. Men kvarten senare sparkas ner Murtaza några meter utanför straffområde och han sätter själv kvitteringen med ett väl avvägt skott lågt skott. Det ger energi och uppryckning för hemmalaget och på ett mönsteranfall i första halvleks slutminut serverar Micke Lundin en kalasframspelning till Robin Melin som ger 2-1.

KIK känner väl i halvtid att laget skulle kunna ta över matchen, men en olycksalig frilägesutvisning fem minuter i på andra halvlek vållar minst sagt stora problem. Först kvitterar motståndarna på utvisningsstraffen och sedan är Kappelshamn en man kort. Trebackslinje och fortsatt ös framåt mot ett lite tröttkört Palestino gör att vi ändå håller spelet väl upp. Och i matchminut 68 bredsidar nyinbytte Khalid Omar läckert in bollen i mål efter ett suveränt förarbete av Robin Melin.

Palestino försöker sedan förgäves kvittera med en spelare mer på plan – men smarta rockader i KIK i kombination med bortaspelarnas dåliga ork gör att Kappelshamn håller tätt bakåt och faktiskt skapar en hel del chanser att utöka ledningen. Men det blir inga fler mål och KIK kan bärja en trepoängare i premiären.

Eftersom det var en skön seger i en premiär tas tillfället i akt att dela ut många rosor. Målvakten Abbas Khaliqi gör några kanske matchavgörande frilägesräddningar under den första halvleken. Danne Bomans svarade för en lovande comeback i ny roll som mittback. Kämpen Tony Lindström är en viktig försvarskugge, speciellt under den andra delen av andra halvlek. Murre Hassani tar petningen ur startelvan på ett bra sätt när han går in kreativt och drar på sig en frispark han själv förvaltar på bästa sätt. Mittfältsmotorn Håkan Sandström får inte till det i början, men när han kommer ner på vänsterbacken är han helt suverän mot de snabba palestinoungdomarna. Putte Jansson jobbar och sliter på mitten i 90 minuter.

Anfallsduon Robert Melin och Micke Lundin avslutar ett giftigt anfallsspel med en värdefull mittbacksinsats när Kappelshamn under andra halvlekens avslutning vill säkra segern. Yttermittfältaren Mehdi Hassanzadeh är väldigt kreativ och nyttig under de perioder han är inne och spelade trots en skada. Sist men inte minst är Macke Broberg en klart matchavgörande kille – på plan, på bänken och i omklädningsrummet som en proffsig matchcoach.

Domartrion ska också ha en eloge för en väl genomförd match.

Detta var A-lagets nittonde premiärseger på 43 försök. Arton förluster och sex oavgjorda matcher har vårt representationslag noterats för sedan 1974. Största vinsten kom 1976 mot Bro – då det blev 10-0. Förra året kom den största premiärförlusten – 0-9 mot FC Gute.

Div 5 torsdag 5 maj Kappelshamns IK-Palestino FC 5-1 (3-0)
Snäckersvallen kl 19.00 Publik 34 Domare Pelle Öström Assisterande Tenny Larsson o Nils-Eric Folebo

MV Abbas Khaliqi – HB Morteza Azizi, MB Daniel Boman, MB Tony Lindström ©, VB Mohammed Hedary– HMF Mehdi Hassanzadeh, MMF Patrick Jansson, MMF Håkan Sandström, VMF Ali Haidari – HF Robin Melin, VF Mikael Lundin – Avb Murtaza Hassani, Marcus Broberg, Mohammad Sade, Khalid Oman, Rouhollah Fazel

Målen 0-124; 1-1 Murtaza (frispark, Murtaza) 33; 2-1 Robin (Mikael) 45; 2-2 straff (MHe) 52; 3-2 Khalid (Robin) 59