Mehdi Hassan

Med tio man orkade KIK inte stå emot!

Söndagens drabbning hade egentligen bara en utgång beroende på att Kappelshamn hade ont om spelare av olika anledningar. När sedan några oanmält inte dyker upp och några som kommer glömt väsentligt materiel hemma blir det att trolla med knäna. De svartgrönrandiga spelar hela matchen med en man kort. Ett bra arbete under första halvlek ger endast ett 0-3-underläge i paus. Sista kvarten rasar dock ork, vilja och stolthet och slutresultatet blir oförsvarligt stort.

Det tar inte många minuter innan matchens första mål kommer. En snabb omställning friställer en hemmaspelare som kan bredsida in bollen för en något felplacerad målvakt. Kort därefter har Kappelshamn ett mönsteranfall med spelvändningar och kortpassningsspel genom varje lagdel som sedan avslutas med ett stolpskott. Detta samt någon hörna var vad bortalaget åstadkom framåt under första halvlek. FG radade upp både hel- och halvchanser. Men bristande kvalité samt ett kämpade kappelshamnsförsvar kunde hålla siffrorna nere. Halvlekens två avslutande mål var frilägen där ohotade spelare kunde placera bollen i mål. Efter en kort värmande paus fanns hopp om en lika bra andra halvlek med färre enskilda misstag och felbeslut. Det blev lite tvärtom. FG lyckades utöka till 4-0 innan den för dagen inhoppande kappelshamnaren Mehdi Hassan, 17 år, från nära håll kunde tröstmåla. När sedan ork, koncentration och inställning sjönk till låga nivåer tilläts hemmalaget att göra lite som de ville. De flesta målen kom till på samma sätt. Omställningar som gav än mer numerärt övertag- Korta inspel från kanterna till fristående lagkamrater som inte hade problem med göra mål efter behag. Raset stannade vid 9-1. Matchen är bara att glömma och hoppa på bättre förutsättningar redan om fyra dagar då nästa match går av stapeln.

Div 5 söndag 28 augusti Fardhem Garda BK B-Kappelshamns IK 9-1 (3-0)
Sudervallens konstgräs kl 15.00
Domare Nils-Eric Folebo Publik 4
MV Rikard Holmström – HB Kadri Cimilji, MB Mattias Andersson, MB Tony Lindström ©, VB Abdi Dahir – HMF Naim Fajzi, MMF Simon Schmidt, MMF Morteza Fayasi, VMF Gustav Söderberg – F Mehdi Hassan – Avb Landin Janneh (alltså bara tio spelare på plan)