Fyra duktiga lirare

Bra KIK-insats – men vi räckte inte riktigt till

Vid gårdagens möte på Snäckersvallen mot topplaget Copa gjorde Kappelshamn en hedervärd insats. Lagdelarna höll ihop och försvarsspelet gav inte de rutinerade Copa-spelarna de målchanser de är duktiga på att skapa, utom vid ett tillfälle i slutet av första. Och mönstret var lika under den andra halvleken – men det blev ändå 1-3 i baken, lite oturligt även om det inte var helt orättvist.

Denna fina sensommarkväll har KIK full avbytarbänk och med hjälp av pigga fötter hålls matchen rätt jämn – även om bortalaget får rätt många hörnor. Dom klarar vi galant genom bra defensivt arbete, men i halvlekens sista hörna tre minuter före pausen lyckades Copa skickligt utnyttja en boll som fastnar lite två meter framför mål och det står 0-1. En kvart in på andra halvlek blir det 0-2, ett mål som borde underkänts för offside. Ytterligare kvarten senare fälls comebackande Mehdi Hassanzadeh – i sin första match på två månader – och domaren pekar på straffpunkten. Copas målvakt chansar åt rätt håll, men når inte den av Mehdi väl slagna straffen som via stolpen går i mål.

Nu är det match och vi skapar chanser – bland annat har Morteza Fayazi ett giftigt långskott från över 40 meter som landar i ribban. Sedan tilldöms även bortalaget en rätt hårt dömd straff. En rätt välplacerad och hård straff som Rikard Holmström i hemmamålet räddar. Tyvärr är Copa-spelarna med på returen, hinner först till bollen och kan slå den i mål.

Copa vinner inte helt orättvist – de rutinerade skickliga gamla gutelirarna tänker och kan fotboll och har något strafftillbud under andra halvlek. Men KIK:s försvarsspel är lysande och spelarna bryter snabba omställning på ett imponerande sätt. Rille gör som oftast en stormatch i målet. Hela fyrbackslinjen är stabil med ett utropstecken för veteranen Mattias Anderssons härliga huvudspel. Mittfältet funkar också väldigt bra och vi lyckas hålla kantspelet bra genom täta byten. Det gäller även anfallsspelet. Mittfältsinhopparen med halvtimmen kvar Ali Haidari blev en riktig vitamininjektion. Sammantaget gör KIK spelmässigt en av årets bästa matcher.

Div 5 torsdag 1 september Kappelshamns IK-FC Copa 1-3 (0-1) Snäckersvallen  kl 18.00
Domare Nils-Eric Folebo Publik 14
MV Rikard Holmström – HB Khalid Oman, MB Mattias Andersson ©, MB Mikael Lundin, VB Emil Lundberg – HMF Naim Fajzi, MMF Håkan Sandström, MMF Morteza Fayazi, VMF Mubarak Shan Purdel – OMF Sahky Abbasi – TF Mehdi Hassanzadeh– Avb, Landin Janneh, Nazmi Cimilji, Abdi Dahir, Mehdi Hassan, Ali Haidari
Målen 0-1 42; 0-2 60; 1-2 Mehdi MHz (straff, MHz fälld) 76; 1-3 83 (straffretur)